Viac ako sto dopravných priestupkov a 23 pozitívnych dychových skúšok. Takýto je výsledok štvorhodinovej policajnej kontroly v Košickom kraji

Viac ako sto dopravných priestupkov a 23 pozitívnych dychových skúšok. Takýto je výsledok štvorhodinovej policajnej kontroly v Košickom kraji

17.6.2024 (SITA.sk) – Viac ako sto dopravných priestupkov a vyše 20 vodičov pod vplyvom alkoholu zaznamenala polícia počas pondelkovej štvorhodinovej dopravno-bezpečnostnej akcie na cestách Košického kraja.

V rámci akcie na dve hodiny ostali úplne uzavreté mestá Krompachy a Čierna nad Tisou. Policajti obsadili každý vjazd a výjazd, a každý jeden vodič bol podrobený dychovej skúške na alkohol.

23 pozitívnych dychových skúšok

Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, kontrola bola prioritne zameraná na dodržiavanie zákazu požitia alkoholu a iných návykových látok u vodičov motorových i nemotorových vozidiel. V Čiernej nad Tisou policajti odhalili počas prvých dvoch hodín dvoch vodičov motorových vozidiel a štyroch cyklistov s pozitívnym výsledkom dychovej skúšky.

V Krompachoch prichytili sedem vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu, z toho šiestim namerali menej ako jedno promile a jeden vodič mal v dychu viac ako jedno promile. Počas celej akcie vykonali policajti 2 531 dychových skúšok, z ktorých bolo 23 pozitívnych. Konkrétne u 17 vodičov motorových vozidiel, piatich cyklistov a vodiča motokolobežky.

„Menej ako jedno promile nafúkalo 13 vodičov a traja cyklisti. V siedmich prípadoch bol výsledok vyšší ako jedno promile, z toho u štyroch vodičov, dvoch cyklistov a vodiča motokolobežky,“ konkretizovala Mesárová.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Kontroly budú pokračovať

Celkovo bolo zistených 112 dopravných priestupkov, 92 vodičov vozidiel bolo riešených v blokovom konaní. Počas kontroly policajti zistili v 13 prípadoch prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti, 13 vodičov počas jazdy nepoužilo bezpečnostné pásy, v 22 prípadoch bol technický stav vozidla nevyhovujúci, 38 vodičov porušilo dopravné predpisy a traja počas svojej jazdy telefonovali.

Polícia zadržala 19 vodičských preukazov, na dopravný inšpektorát bolo oznámených 20 priestupkov, zadržané boli dve osvedčenia o evidencii a dve zadržané tabuľky s evidenčným číslom.

„Kontroly budú pokračovať. Budeme ich vykonávať dovtedy, kým vodiči nepochopia, že si za volant nemôžu sadnúť pod vplyvom alkoholu,“ zdôraznil riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Štefan Mulik.

Viac k témam: Alkohol za volantom, Dopravná akcia, priestupky
Zdroj: SITA.sk – Viac ako sto dopravných priestupkov a 23 pozitívnych dychových skúšok. Takýto je výsledok štvorhodinovej policajnej kontroly v Košickom kraji © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko