Žilinka odsúdil útok na zdravotníkov na Kramároch, mužovi hrozia tri roky väzenia

Žilinka odsúdil útok na zdravotníkov na Kramároch, mužovi hrozia tri roky väzenia

24.6.2024 (SITA.sk) – Mužovi, ktorý v sobotu 21. júna podvečer fyzicky napadol zdravotníkov a pacienta na urgentnom príjme na Kramároch v Bratislave, hrozia až tri roky za mrežami.

Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie z trestného činu výtržníctva v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe 43-ročnému Zdeněkovi J. z Bratislavy. Informoval o tom bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

„Netrpezlivý muž fyzicky napadol troch pracovníkov zdravotníckeho personálu, ako aj chorého pacienta na invalidnom vozíku, ktorým v dôsledku tohto napadnutia boli spôsobené rôzne zranenia,“ uviedol policajný hovorca.

Agresívneho muža zadržala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá ho eskortovala na policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ spracoval podnet k jeho väzobnému stíhaniu.

Incident odsúdil aj Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. „Na margo fyzického útoku v Univerzitnej nemocnici Bratislava treba jasne povedať, že násilie a agresivita proti zdravotníckym pracovníkom pri výkone ich povolania smerujúceho k záchrane života a ochrane zdravia iných, nesmú mať svoje miesto a takéto neľudské prejavy musí celá spoločnosť dôrazne odmietnuť,“ napísal na sociálnej sieti s tým, že na ataky proti zdravotníkom budú orgány ochrany práva dôrazne reagovať.

Viac k témam: Generálny prokurátor, Napadnutie, Pacient, Útok
Zdroj: SITA.sk – Žilinka odsúdil útok na zdravotníkov na Kramároch, mužovi hrozia tri roky väzenia © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko