Novú Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR) dočasne povedie Slanina, na jeho mene sa dohodla koalícia

Novú Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR) dočasne povedie Slanina, na jeho mene sa dohodla koalícia

1.7.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 1. júla, 17:44

Novú Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR) dočasne povedie Igor Slanina. Ako informovali z Odboru komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR, Slanina bol menovaný za zástupcu generálneho riaditeľa, ako štatutárny zástupca verejnoprávnej STVR.

Vymenoval ho podpredseda parlamentu, ktorý je poverený výkonom právomocí predsedu NR SR, Peter Žiga (Hlas-SD). Rozhodnutie je účinné od pondelkového dňa do 30. septembra tohto roka. Slaninovo meno vzišlo z diskusie a dohody medzi koaličnými partnermi, ide o skúseného manažéra, ktorý spĺňa zákonné kritériá.

Černák sa vzdal funkcie

Aj Slovenský rozhlas má od 1. júla, nového riaditeľa. Informuje o tom PR manažér Sekcie komunikácie STVR Filip Púchovský. Doterajší riaditeľ Ľuboš Černák sa vzdal funkcie z osobných dôvodov, na vlastnú žiadosť.

O svojom rozhodnutí informoval generálneho riaditeľa verejnoprávneho vysielateľa Ľuboša Machaja, ktorý vedením rozhlasu poveril Romana Bomboša. Bomboš pôsobí v inštitúcii temer 30 rokov, naposledy bol intendantom Rádia Slovensko.

Celospoločensky náročné časy

Ako uviedol Slanina, uvedomuje si, že verejnoprávna inštitúcia prežíva na Slovensku komplikované obdobie a momentálne zažívame aj celospoločensky náročné časy. Ponuku dočasne viesť STVR prijal po zodpovednom zvážení všetkých rozhodujúcich okolností a jeho prioritou bude, aby si STVR plnila svoju verejnoprávnu funkciu.

Do Slovenskej televízie a rozhlasu prichádza podľa svojich slov ako manažér, ale aj ako človek, ktorý v nej prednedávnom päť rokov pracoval a ktorému aj ľudsky záleží na osude verejnoprávneho média.

„Verím, že práve osobná pracovná skúsenosť s verejnoprávnou inštitúciou bude mojou výhodou. V najbližších dňoch sa zameriam najmä na nastavenie procesov a riešení súvisiacich s prechodom RTVS na STVR, absolvujem stretnutia so súčasným manažmentom, ako aj s ďalšími zamestnancami,“ uviedol.

Od začiatku sa bude snažiť realizovať kroky, ktoré budú viesť k stabilizácii situácie smerom dovnútra inštitúcie, a teda ku všetkým zamestnancom a spolupracovníkom televízie a rozhlasu, ako aj navonok smerom k verejnosti.

Igor Slanina

… pracoval od septembra 2017 do augusta 2022 v RTVS na pozícii riaditeľa Media RTVS, dcérskej spoločnosti RTVS, ktorá bola exkluzívnym predajcom vysielacieho priestoru vyhradeného pre mediálnu komerčnú komunikáciu na televíznych a rozhlasových programových službách RTVS. Takmer 20 rokov pôsobil na rôznych manažérskych pozíciách v spoločnosti Akzent Media, z toho 13 rokov ako jej riaditeľ. V rokoch 2015 – 2017 bol predsedom predstavenstva a riaditeľom akciovej spoločnosti Technické služby Starého Mesta v Bratislave.

Viac k témam: Generálny riaditeľ STVR (Slovenskej televízie a rozhlasu), Zákon o Slovenskej televízii a rozhlase
Zdroj: SITA.sk – Novú Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR) dočasne povedie Slanina, na jeho mene sa dohodla koalícia © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet