Južné Česko aj časť Prahy zasiahli veľmi silné búrky, hasiči hlásia desiatky výjazdov

Južné Česko aj časť Prahy zasiahli veľmi silné búrky, hasiči hlásia desiatky výjazdov

18.8.2024 (SITA.sk) – Južné Česko v nedeľu zasiahli veľmi silné búrky a na niektorých miestach spadlo až 100 milimetrov zrážok. V regiónoch miest Vimperk a Strakonice hasiči popoludní zasahovali viac ako 20-krát. V 16 prípadoch čerpali vodu a okrem toho odstraňovali popadané stromy.

V okolí mesta Zbiroh spadlo podľa radarových odhadov zhruba 100 milimetrov zrážok, uviedol Český hydrometeorologický ústav. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

#KonvektivniSkupina Stachy na Šumavě zasáhla velmi intenzivní bouřka s úhrny patrně přes 80 mm. V místě jsou velké škody (níže foto od Tomáše Kůse). Na Zbirožsku pak spadlo dle radarových odhadů i kolem 100 mm. Bouřky se vyvíjí i ve východních částech Čech a i nadále budou mít… pic.twitter.com/IxGVkjHAzd
— Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) (@CHMUCHMI) August 18, 2024

Silný dážď trápil aj Prahu, kde voda zaplavila mestskú časť Motol. „Zasahujeme pri 13 udalostiach na severozápade Prahy, ide najmä o odčerpávanie vody z pivníc a z komunikácií,“ uviedli pred 17. hodinou na sieti X pražskí hasiči.

Z důvodu silného deště zasahujeme v současné době u 13 událostí na severozápadě Prahy, zejména se jedná o odčerpávání vody ze sklepů a komunikací. Vypomáháme i u 2 událostí kolegům @HZS_STC v nejbližších oblastech města. pic.twitter.com/ACb0tY5WLT
— Hasiči Praha 🚒 (@HasiciPraha) August 18, 2024

Viac k témam: Extrémne počasie, Hasiči, Povodne, Silné búrky
Zdroj: SITA.sk – Južné Česko aj časť Prahy zasiahli veľmi silné búrky, hasiči hlásia desiatky výjazdov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet