Kuleba odišiel na rokovania do Pekingu, Čínu chce dostať na mierovú konferenciu

Kuleba odišiel na rokovania do Pekingu, Čínu chce dostať na mierovú konferenciu

24.7.2024 (SITA.sk) – Spoločné záujmy s Čínou v otázke ukončenia ruskej vojny na Ukrajine sa ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba podľa vlastných slov snaží nájsť na tohtotýždňových rokovaniach s čínskym náprotivkom Wang Im.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Počas svojej prvej návštevy v Číne od začiatku vojny na Ukrajine sa Kuleba so šéfom čínskej diplomacie stretol v stredu.

„Som presvedčený, že spravodlivý mier na Ukrajine je v strategickom záujme Číny a že úloha Číny ako globálnej sily je pre mier dôležitá,“ povedal Kuleba na úvod stretnutia v meste Kuang-čou.

Čína sa minulý mesiac nezúčastnila na mierovej konferencii vo Švajčiarsku, na ktorej nebolo ani Rusko. Očakáva sa, že Kuleba bude u čínskych predstaviteľov lobovať, aby sa zúčastnili na ďalšej mierovej konferencii plánovanej niekedy pred americkými prezidentskými voľbami začiatkom novembra. Kulebova návšteva Číny má potrvať do piatka.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júli 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, ukrajinský minister zahraničných vecí
Zdroj: SITA.sk – Kuleba odišiel na rokovania do Pekingu, Čínu chce dostať na mierovú konferenciu © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet