Pellegrini kritizuje úroveň diskusie v parlamente, útoky a urážky robia Slovensku hanbu aj v zahraničí (video)

Pellegrini kritizuje úroveň diskusie v parlamente, útoky a urážky robia Slovensku hanbu aj v zahraničí (video)

26.9.2024 (SITA.sk) – Prezident Peter Pellegrini je úprimne sklamaný z toho, kam sa uberá úroveň diskusie v parlamente. Povedal to v stredu v USA, kde na pôde OSN reprezentuje Slovensko.

„Veľmi ma mrzí, keď potom zistím, kam sa medzičasom uberá diskusia v slovenskom parlamente – k osobným útokom a neprijateľným urážkam, ktoré ani o milimeter neposúvajú život ľudí k lepšiemu, ale reálne robia Slovensku hanbu aj v zahraničí,“ vyjadril sa prezident pre médiá.

Konflikt v parlamente

Ako ďalej dodal, je naozaj čas, aby si poslanci a poslankyne uvedomili, na čo od ľudí dostali mandát, a čo, naopak, robia v absolútnom rozpore s tým, čo slovenskí občania oprávnene očakávajú.

Prezident narážal na konflikt v Národnej rade SR, ktorý nastal tým, že podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) dal vykázať zo sály poslankyňu Luciu Plavákovú (Progresívne Slovensko) za to, že mala na svojom notebooku nálepku LGBTI.

Takéto urážky sú za hranicou

Poslanec za SNS Rudolf Huliak ju navyše nazval sukou. Nie som si istý, akým spôsobom konflikt v parlamente prispel k tomu, aby sa na Slovensku vyriešil nejaký problém. Veľmi ma trápi, že sa riešia zástupné problémy, ktoré neposúvajú krajinu dopredu, a musím, samozrejme, odmietnuť, aby sa tak vulgarizoval slovník členov parlamentu voči sebe navzájom, pretože to už fakt presahuje akékoľvek normy slušného správania,“ uviedol Pellegrini.

Zároveň zdôraznil, že takéto urážky poslankyne sú už naozaj za hranicou. „Poslanci, ktorí sa takto správajú, by mali urobiť krok späť, zatiahnuť ručnú brzdu a vrátiť sa ku kultivovanej debate v parlamente,“ dodal prezident.

Zároveň poukázal na to, že to, čo sa deje v slovenskom parlamente, nezostáva len v rámci hraníc Slovenska, ale dozvedajú sa o tom vďaka internetu vo všetkých krajinách sveta, čo nevytvára dobrý obraz našej krajiny v zahraničí.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Prezident Slovenskej republiky, Rokovanie NR SR
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini kritizuje úroveň diskusie v parlamente, útoky a urážky robia Slovensku hanbu aj v zahraničí (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet