Požiar v Južnej Kórei zabil 22 ľudí a osem zranil, spôsobil ho výbuch lítiových batérií v továrni (video)

Požiar v Južnej Kórei zabil 22 ľudí a osem zranil, spôsobil ho výbuch lítiových batérií v továrni (video)

24.6.2024 (SITA.sk) – Požiar v továrni na výrobu lítiových batérií pri juhokórejskom hlavnom meste si v pondelok vyžiadal 22 mŕtvych a osem zranených. Väčšina obetí incidentu, ktorý sa stal v meste Hwasong južne od Soulu, sú čínski migrujúci pracovníci.

Batérie vybuchli pri balení

Požiar v továrni spoločnosti Aricell vypukol okolo 10:30 miestneho času po tom, ako batérie vybuchli pri kontrole a balení na druhom poschodí budovy, uviedli predstavitelia hasičov s odvolaním sa na svedka incidentu. Presná príčina požiaru bude predmetom vyšetrovania.

🇰🇷🔥In the South Korean city of Hwasong, more than 20 people died as a result of a fire at a lithium battery factory. pic.twitter.com/BpwcsbqqiE
— Tibo91 (@Tibortibor15) June 24, 2024

Predstaviteľ miestneho hasičského zboru Kim Čin-jung na brífingu informoval, že mŕtvych je 18 Číňanov, dvaja Juhokórejčania a jeden občan Laosu. Národnosť jedného mŕtveho podľa neho nedokázali bezprostredne overiť.

Nepodarilo sa im ujsť po schodoch

Kim tiež vysvetlil, že s jedným robotníkom sa im ešte nepodarilo nadviazať kontakt a záchranári naďalej prehľadávajú miesto nešťastia. Dvaja zo zranených sú vo vážnom stave.

Obetiam sa pravdepodobne nepodarilo ujsť po schodoch von, vyjadril sa Kim. Ako tiež povedal, úrady budú skúmať, či sa na mieste nachádzali hasiace systémy a či fungovali. Pred požiarom podľa jeho slov v továrni pracovalo v baterkárni 102 ľudí.

Viac k témam: Baterkáreň, Požiar
Zdroj: SITA.sk – Požiar v Južnej Kórei zabil 22 ľudí a osem zranil, spôsobil ho výbuch lítiových batérií v továrni (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet