Putin nechce zastaviť svoj postup na Ukrajine, Západ musí podľa analytikov otriasť jeho teóriou víťazstva

Putin nechce zastaviť svoj postup na Ukrajine, Západ musí podľa analytikov otriasť jeho teóriou víťazstva

1.7.2024 (SITA.sk) – Teória víťazstva ruského vodcu Vladimira Putina, ktorá predpokladá, že Rusko môže pokračovať vo svojom postupnom napredovaní na Ukrajine donekonečna, podľa amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) bude Putina povzbudzovať k predlžovaniu vojny a bude posilňovať jeho odhodlanie zničiť ukrajinskú štátnosť.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Západ podľa ISW musí Ukrajine rýchlo poskytnúť potrebnú podporu pre protiofenzívne operácie, aby spochybnil Putinovu teóriu víťazstva, zabránil predlžovaniu vojny a zabezpečil mier vyhovujúci Ukrajine. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

ISW poukazuje na vyjadrenie obáv ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v rozhovore pre nedeľňajšie vydanie denníka Philadelphia Inquirer, že Západ sa bojí presadzovať úplné ukrajinské víťazstvo pre strach z nestability v Rusku. Toto váhanie podľa Zelenského povzbudzuje Putina na obsadenie čo najväčšieho ukrajinského územia.

Putin a Kremeľ zámerne nestanovili žiadne hranice pre svoje ciele na Ukrajine a opakovane hovoria, že územia mimo Chersonskej, Záporožskej, Doneckej a Luhanskej oblasti sú súčasťou Ruska, konštatuje ISW. Putinovým konečným cieľom stále je úplné zničenie ukrajinskej štátnosti a identity, dodal inštitút.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Ukrajinský prezident, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Putin nechce zastaviť svoj postup na Ukrajine, Západ musí podľa analytikov otriasť jeho teóriou víťazstva © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet