Rusi zriadili v Rostovskej oblasti novú vojenskú základňu, ktorá je asi 200 kilometrov od frontovej línie na Ukrajine

Rusi zriadili v Rostovskej oblasti novú vojenskú základňu, ktorá je asi 200 kilometrov od frontovej línie na Ukrajine

24.7.2024 (SITA.sk) – Ruská armáda vybudovala vojenskú základňu v meste Novočerkassk v Rostovskej oblasti, asi 200 kilometrov od frontovej línie na Ukrajine. Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na ukrajinské investigatívne médium Schemy.

Satelitné zábery

Uvedený zdroj tvrdí, že podľa satelitných záberov Planet Labs zriadila ruská armáda v máji 2024 novú vojenskú základňu medzi trestaneckou kolóniou a dvoma nedostavanými strednými školami.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Budovanie základne sa začalo už minulé leto. Satelitné snímky Planet Labs získané spoločnosťou Schemy naznačujú, že prvé vojenské vybavenie dorazilo koncom augusta 2023. V areáli zariadenia bolo zaparkovaných 50 vojenských nákladných áut a bolo tam postavených viac ako desať stanov. Odvtedy sa základňa za necelý rok strojnásobila.

Premiestnenie jednotky

Médium Schemy poznamenalo, že základňa v Novočerkassku môže patriť 100. vojenskému logistickému pluku ruských ozbrojených síl.

O možnom čiastočnom premiestnení tejto jednotky z Moskovskej oblasti do Rostovskej oblasti, bližšie k línii kontaktu, môžu svedčiť meniace sa geolokácie telefónov niekoľkých vojakov, ktoré médium Schemy dokázalo sledovať.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júli 2024 (fotografie)

Viac k témam: Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská základňa, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Rusi zriadili v Rostovskej oblasti novú vojenskú základňu, ktorá je asi 200 kilometrov od frontovej línie na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet