Spojené štáty americké uvalili nové rozsiahle sankcie na firmy, ktoré podporujú ruské vojnové úsilie

Spojené štáty americké uvalili nové rozsiahle sankcie na firmy, ktoré podporujú ruské vojnové úsilie

24.8.2024 (SITA.sk) – USA uvalili nové rozsiahle sankcie na stovky firiem v Rusku ale aj v Európe, Ázii a na Blízkom východe pre poskytovanie produktov a služieb, ktoré podporujú ruské vojnové úsilie a pomáhajú jeho schopnosti vyhýbať sa postihom.

Medzi tými, voči ktorým americké ministerstvo financií sankcie uplatnilo, je 60 ruských technologických a zbrojárskych spoločností vrátane troch finančných technologických firiem. Sankcie však začali platiť aj voči firmám v Turecku, Francúzsku a Hongkongu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Piatkový krok Washingtonu je najnovším zo série amerických sankčných opatrení voči ruským firmám a ich dodávateľov, ktoré USA od februára 2022 prijímajú pre ruskú inváziu na Ukrajinu.

Rusko premenilo svoju ekonomiku na nástroj slúžiaci vojenskému priemyselnému komplexu Kremľa,“ uviedol vo vyhlásení o sankciách námestník amerického ministra financií Wally Adeyemo.

Spoločnosti, finančné inštitúcie a vlády na celom svete sa musia uistiť, že nepodporujú ruské vojensko-priemyselné dodávateľské reťazce,“ dodal.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v auguste 2024 (fotografie)

Viac k témam: americké sankcie, rusko-ukrajinský konflikt, sankcie voči Rusku, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Spojené štáty americké uvalili nové rozsiahle sankcie na firmy, ktoré podporujú ruské vojnové úsilie © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet