Trump bol opäť terčom atentátnika, útočník chcel strieľať v golfovom klube (foto)

Trump bol opäť terčom atentátnika, útočník chcel strieľať v golfovom klube (foto)

16.9.2024 (SITA.sk) – Bývalý americký prezident Donald Trump, ktorý kandiduje za Republikánsku stranu v tohtoročných voľbách na post šéfa Bieleho domu, sa v nedeľu stal terčom pokusu o atentát vo svojom golfovom klube vo West Palm Beach na Floride. Informovala o tom FBI.

Exprezident uviedol, že je v poriadku. Útok sa odohral len deväť týždňov po tom, ako republikánsky kandidát na prezidenta prežil iný pokus o zabitie. Strelca polícia zadržala.

Páchateľa zadržali

Agenti amerických tajných služieb si všimli, že z kríka, na okraji golfového ihriska trčí ústie pušky AK. Po výstrele jedného z agentov atentátnik odhodil pušku a utiekol na vozidle SUV.

Na mieste okrem strelnej zbrane zanechal dva batohy, ďalekohľad používaný na mierenie a kameru GoPro, uviedol šerif okresu Palm Beach Ric Bradshaw. Páchateľa zadržali v susednom okrese a vzali ho do väzby.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na Donalda Trumpa (fotografie)

Násilie nemá v Amerike meisto

Biely dom vyjadril upokojenie, keď sa dozvedel, Trumpovi sa nič nestalo. Kandidátka Demokratickej strany na post prezidentky Kamala Harrisová vyhlásila, že „násilie nemá v Amerike miesto“.

Predstavitelia polície pre agentúru The Associated Press atentátnika identifikovali ako Ryana Routha. Hovorili však pod podmienkou zachovania anonymity.

Viac k témam: Atentát na Donalda Trumpa, bývalý americký prezident, pokus o atentát, Streľba
Zdroj: SITA.sk – Trump bol opäť terčom atentátnika, útočník chcel strieľať v golfovom klube (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet