V rieke Hron sa topili viacerí ľudia, dvoch mladíkov stále nenašli

V rieke Hron sa topili viacerí ľudia, dvoch mladíkov stále nenašli

9.6.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 9. júna, 19:39

Záchranári prijali v sobotu na tiesňovú linku 155 volanie o pomoc k viacerým topiacim sa ľuďom v rieke Hron v obci Šarovce v Levickom okrese.

Dvoch mladíkov strhol prúd

Pátranie po dvoch mladíkoch, ktorí v sobotu popoludní zmizli v rieke Hron neďaleko malej vodnej elektrárni v Šarovciach, zatiaľ nebolo úspešné. Ako informuje RTVS, v rieke sa v tom čase kúpalo sedem ľudí.

Päť sa bezpečne dostalo na breh, dvoch mladíkov vo veku okolo 20 rokov však strhol silný prúd Hrona. Do ich hľadania sa zapojili hasiči aj špeciálna kynologická záchranná služba so psom. Hlásenie o viacerých topiacich sa osobách v Šarovciach dostali záchranári v sobotu okolo štvrtej popoludní.

Hľadal ich špeciálne vycvičený pes

Približne dve hodiny sme mali nasadeného špeciálne vycvičeného psa na vyhľadávanie utopených osôb. Pes označoval dve lokality, nie je isté, že tí chlapci, ktorí zostali vo vode, že zostali pokope. Sme preverovali všetky, ktoré pes označoval,“ ozrejmil pre RTVS generálny riaditeľ Špeciálnej kynologickej záchrannej služby Alexander Berek.

Svedkovia hovoria, že ľudia sa začali topiť, keď na malej vodnej elektrárni zvýšili prietok vody. Záchranári predpokladajú, že mužov, ktorí zostali pod hladinou, mohla voda odniesť aj stovky metrov ďalej. V pátracej akcii budú pokračovať.

Viac k témam: Hron, topiaci sa ľudia
Zdroj: SITA.sk – V rieke Hron sa topili viacerí ľudia, dvoch mladíkov stále nenašli © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet