Ukrajinská armáda zničila počas operácie v Čiernom mori bojové lietadlo, Rusi stratili kontakt s bombardérom Su-30SM

Ukrajinská armáda zničila počas operácie v Čiernom mori bojové lietadlo, Rusi stratili kontakt s bombardérom Su-30SM

12.9.2024 (SITA.sk) – Príslušníci ukrajinskej vojenskej spravodajskej služby počas operácie v Čiernom mori v stredu zničili ruské bojové lietadlo Su-30SM zásahom z prenosného systému protivzdušnej obrany.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Informuje o tom web Ukrajinská pravda, ktorý cituje tlačovú službu vojenského spravodajstva. Rusi stratili kontakt so stíhacím bombardérom Su-30SM v stredu ráno o piatej a o tri hodiny neskôr začali pátraciu a záchrannú operáciu.

Popoludní hlásili svojmu veliteľstvu, že v mori 70 kilometrov severozápadne od krymského výbežku Tarchankut, zbadali výraznú škvrnu leteckého paliva. Krátko po tom objavili trosky zo zostreleného Su-30SM.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

Zostrelená stíhačka patrila 43. samostatnému pluku námorného letectva ruských leteckých a kozmických síl, ktorý sídli na letisku Saky na okupovanom Kryme. Takéto lietadlo má hodnotu približne 50 miliónov dolárov.

Viac k témam: Protivzdušná obrana, rusko-ukrajinský konflikt, Su-30SM, zostrelenie ruského lietadla
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinská armáda zničila počas operácie v Čiernom mori bojové lietadlo, Rusi stratili kontakt s bombardérom Su-30SM © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet