Muža obvineného zo schvaľovania atentátu na Fica vzali do väzby, ten podal voči rozhodnutiu sťažnosť

Muža obvineného zo schvaľovania atentátu na Fica vzali do väzby, ten podal voči rozhodnutiu sťažnosť

4.10.2024 (SITA.sk) – Muža obvineného zo schvaľovania atentátu na predsedu vlády Roberta Fica budú stíhať väzobne.

Ako informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková, sudkyňa pre prípravné konanie ŠTS v piatok vyhovela návrhu prokurátora na vzatie do väzby obvineného J.K.

Rozhodnutie nie je právoplatné

Ten je obvinený z trestného činu niektorých foriem účasti na terorizme. Dôvodom väzby je obava z možného úteku a z pokračovania v trestnej činnosti, teda úteková a preventívna väzba.

„Sudkyňa pre prípravné konanie, z dôvodu absencie výnimočných okolností, nenahradila väzbu nad obvineným dohľadom probačného a mediačného úradníka ani písomným sľubom obvineného,“ uviedla Kudjáková.

Doplnila, že rozhodnutie súdu nie je právoplatné, nakoľko obvinený proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vo štvrtok 3. októbra informoval, že polícia zadržala a obvinila muža, ktorý vo zverejnenom videu povedal: „…neviem, ale podľa mňa Cintula (obvinený z atentátu na Fica, pozn. SITA) ho zle trafil. Mal ho trafiť do čela“.

Údajný podporovateľ opozície

Šutaj Eštok ho zároveň označil za „jedného z absolútnych podporovateľov súčasnej opozície“, čo podľa neho dokazuje napríklad aj transparent, ktorý u neho našli počas domovej prehliadky.

Na ňom dotyčný napríklad kritizuje, že Igor Matovič, Juraj Šeliga alebo Milan Kňažko nie sú pozývaní na tribúny na opozičných protestoch a vyzýva opozíciu k zjednoteniu.

Viac k témam: Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Muža obvineného zo schvaľovania atentátu na Fica vzali do väzby, ten podal voči rozhodnutiu sťažnosť © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko