Atentátnika obvinili z pokusu o úkladnú vraždu, za útok na Fica mu hrozí 25 rokov až doživotie (video)

Atentátnika obvinili z pokusu o úkladnú vraždu, za útok na Fica mu hrozí 25 rokov až doživotie (video)

16.5.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 16. mája, 13:15

Atentát na predsedu vlády Roberta Fica sa z hľadiska kvalifikácie skutku a vzneseného obvinenia považuje za úkladnú vraždu v štádiu pokusu.

Vzhľadom na to, že Robert Fico bol v čase činu v postavení verejného činiteľa, teda v zmysle Trestného zákona bol chránenou osobou, a pokus trestného činu sa trestá rovnako ako dokonaný trestný čin, hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie,“ uviedla pre agentúru SITA advokátka Magdaléna Pelíšek Fischerová z FISCHEROVA Legal s.r.o.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na premiéra Roberta Fica (fotografie)

Vzhľadom na to, že páchateľ Juraj Cintula, ktorý niekoľkokrát postrelil Roberta Fica, bol zadržaný pri čine, budú orgány činné v trestnom konaní zrejme smerovať úkony k jeho väzobnému stíhaniu. Podľa medializovaných informácií obvinený spáchanie skutku nepopiera.

Aktuálne budú pokračovať viaceré úkony prípravného konania, najmä výsluchy obvineného, prehliadka miesta činu, výsluchy svedkov, prehliadka motorového vozidla, obydlia obvineného a iné úkony, ktoré smerujú k objasneniu okolností spáchania trestného činu a dôvodnosti väzobného stíhania páchateľa, najmä či existuje hrozba pokračovania v trestnej činnosti alebo jeho útek, priblížila odborníčka na trestné právo.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2024/05/postrelenie-fica-v-handlovej1.mp4

Viac k témam: Pokus o vraždu, Predseda vlády, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Atentátnika obvinili z pokusu o úkladnú vraždu, za útok na Fica mu hrozí 25 rokov až doživotie (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko