Aké služby ponúka dobrá logistická spoločnosť?

Aké služby ponúka dobrá logistická spoločnosť?

Mať za obchodného partnera spoľahlivú logistickú spoločnosť je výhodné bez ohľadu na to, či ste majiteľom „obyčajného“ e-shopu, alebo máte ambíciu svoj tovar distribuovať do celého sveta. Aké služby dobrá logistická spoločnosť ponúka?

 

Cestná, ale aj námorná, či letecká preprava prakticky do celého sveta

 

Základom sú, samozrejme, rôzne druhy prepravy, pričom zrejme najviac využívanou je cestná preprava. Či už pôjde o vnútroštátnu, či medzinárodnú (EÚ aj mimo EÚ) prepravu, na výber je z dvoch služieb. FTL (Full Truck Load) je celokamiónová preprava tovaru a LTL (Less Than Truck Load) je preprava zásielky, ktorá nevyužije celý priestor nákladného vozidla a preto sa pre jej vyššiu efektivitu zvyšný úložný priestor dokladá ďalšími zásielkami.

 

Ak je tu potreba medzikontinentálnej prepravy, na výber sú pochopiteľne dva druhy: efektívna námorná preprava a rýchla letecká preprava. Voľba medzi týmito dvoma druhmi medzikontinentálnej prepravy závisí od požiadaviek na doručenie pri konkrétnej zásielke, keďže každý má iné výhody.

 

Skladovanie tovaru, či kompletný outsourcing spoločnosti

 

Okrem samotných prepravných služieb má každá dobrá logistická spoločnosť v ponuke aj ďalšie služby. Napríklad skladovanie tovaru, či už formou regálového skladovania, alebo v podobe skladovania na voľnej ploche. To všetko v certifikovaných skladoch spĺňajúcich najrôznejšie normy.

 

Zvlášť pre e-shopy a online obchodníkov je vhodný fulfillment. Nič vám tento názov nehovorí? Ide o kompletný outsourcing logistiky, pri ktorom sa logistická spoločnosť postará nielen o vnútroštátnu alebo medzinárodnú prepravu, ale aj o presné riadenie skladu a taktiež o bezchybné plnenie objednávok. E-shopu tak „odpadnú“ všetky starosti týkajúce sa logistiky a skladovania tovaru.

 

Zdroj obrázka:

 

Autor: Moab Republic / Stock.adobe.com

0Shares
Doprava a infraštruktúra