PMÚ odobril spojenie Nay a HP Tronic, predajne na Slovensku sa zjednotia pod spoločnú značku

PMÚ odobril spojenie Nay a HP Tronic, predajne na Slovensku sa zjednotia pod spoločnú značku

3.6.2024 (SITA.sk) – Nay a HP Tronic dostali po českom Úrade pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) zelenú na vytvorenie spoločného holdingu aj od slovenského Protimonopolného úradu (PMÚ). Povolenia boli podmienkou plánovaného zámeru.

Integráciou prevádzkovateľov značiek Nay, Electro World, Datart a ETA vzniká na slovenskom i českom trhu nová entita. Zároveň je to odpoveď na dynamiku sektora, ktorý čelí rastúcej sile online predajcov a globálnych online trhovísk.

Významný krok

Táto udalosť predstavuje významný krok pre obe firmy a vnáša na oba trhy novú dynamiku. Vytvára subjekt s jedinečným kombinovaným know-how a bohatými skúsenosťami na retailovom trhu. Práve povolenie spojenia zo strany ÚOHS v Českej republike a PMÚ na Slovensku bolo kľúčovou podmienkou pre uskutočnenie nášho zámeru, ktorý začneme v nadchádzajúcich týždňoch postupne realizovať. Prvým krokom je príprava detailného plánu ďalšieho postupu,“ uviedol generálny riaditeľ HP Tronic Daniel Večeřa.

Nay a HP Tronic sú poprednými multikanálovými maloobchodníkmi v oblasti spotrebnej elektroniky s viac ako 25 ročnou históriou na Slovensku a Čechách. Novo vznikajúce zoskupenie Nay-Datart prinesie nové príležitosti pre obe spoločnosti.

Zároveň ponúkne pridanú hodnotu pre zákazníkov, zamestnancov i investorov. Spojením príde k zjednoteniu predajní na Slovensku pod značku Nay a v Českej republike pod značku Datart.

Synergické výhody

Schválenie spojenia je pre nás skvelou správou,“ povedal predseda predstavenstva Nay Peter Zálešák.

Ako doplnil, poskytuje synergické výhody prostredníctvom zdieľania skúseností a zvýšenia efektivity prevádzkových procesov najmä v oblasti logistiky, infraštruktúry, marketingu a nákupe tovarov.

Taktiež umožní posilňovať strategickú pozíciu a lepšie využívať príležitosti nie len v kamenných predajniach, ale i na trhu elektronického obchodovania.

Spojenie neovplyvní zmluvné záväzky

Zástupcovia oboch spoločností zároveň deklarovali, že spojenie neovplyvní platné zmluvné záväzky, vrátane reklamácií, ktoré sa vzťahujú na produkty a služby zakúpené v predajniach Nay, Electro World a Datart v Českej republike a na Slovensku, pred samotným spojením. Obe firmy informovali o možnosti spojenia ešte začiatkom leta minulého roka.

Majitelia skupiny HP Tronic, ktorá vlastní v Českej a Slovenskej republike sieť maloobchodných predajní Datart a Eta, a majitelia skupiny Nay, ktorá vlastní na Slovensku sieť maloobchodných predajní Nay a v Českej republike Electro World, podpísali aj základnú dohodu o podmienkach a princípoch možného spojenia.

Podľa dostupných údajov patrí pod HP Tronic viac ako 100 predajní Datart a okolo 40 predajní ETA. Nay má momentálne na Slovensku 39 predajní Nay a 40 predajní Electro World v Českej republike.

Viac k témam: HP TRONIC
Zdroj: SITA.sk – PMÚ odobril spojenie Nay a HP Tronic, predajne na Slovensku sa zjednotia pod spoločnú značku © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Ekonomika