„Uvidíme veľa bankrotov“: varuje bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Home Depot

„Uvidíme veľa bankrotov“: varuje bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Home Depot

Bob Nardelli, bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Home Depot, varuje pred ďalšími bankrotmi, ktoré zasiahnu americkú ekonomiku, a obviňuje zákonodarcov z ich oneskorenia pri riešení dlhového stropu krajiny.

Myslím si, že uvidíme veľa bankrotov. Napríklad posteľ, vaňa a ešte ďalej. Walmart sme prinútili nielen prepúšťať ľudí, ale aj zatvárať obchody. Accenture prepúšťa ľudí. Amazon zatvára distribučné centrá. Takže si myslím, že je tu obrovská zmiešaná správa,“ povedal Nardelli v rozhovore pre Fox 14. apríla.

V súčasnosti je „zložitosť“ americkej ekonomiky „iná ako čokoľvek, čo som videl za 52 rokov“.

Bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Home Depot hovorí, že vidí „budovanie zásob“ v mnohých verejných a súkromných podnikoch. Poukázal na obdobie rokov 2007-09, keď kolaps bankovníctva stiahol „všetko dole“.

„Myslím si, že sme vo veľmi zložitom prostredí. A, samozrejme, táto otázka dlhu to len zvyšuje. Pridáva to k istote neistoty, čo sa stane.“

Prudký nárast konkurzných konaní

Počet bankrotov v Spojených štátoch v marci vzrástol už tretí mesiac po sebe vo všetkých hlavných odvetviach. Podľa údajov spoločnosti Epiq Bankruptcy, poskytovateľa údajov, technológií a služieb amerického konkurzného súdu, bolo minulý mesiac podaných celkovo 42 368 nových bankrotov.

To je o 17 percent viac ako 36 068 podaní v marci 2022 a je to najvyšší počet mesačných žiadostí o vyhlásenie konkurzu od apríla 2021.

0Shares
Ekonomika Zaujímavosti