Zomrela legendárna speváčka Cissy Houston, bola dvojnásobnou držiteľkou ceny Grammy

Zomrela legendárna speváčka Cissy Houston, bola dvojnásobnou držiteľkou ceny Grammy

8.10.2024 (SITA.sk) – Vo veku 91 rokov zomrela legendárna americká gospelová a soulová speváčka Cissy Houston, matka Whitney Houston. Oznámila to vo vyhlásení jej rodina. Dvojnásobná držiteľka ceny Grammy zomrela v pondelok ráno vo svojom dome v New Jersey, uviedla jej nevesta Pat Houston. Informuje o tom portál BBC.

Naše srdcia sú naplnené bolesťou a smútkom,“ povedala nevesta legendárnej speváčky a dodala, že jej svokra bola v živote rodiny „silnou a impozantnou postavou“.

Cissy Houston zažila desaťročia úspešnej speváckej kariéry, pričom vystupovala s takými superhviezdami ako Elvis Presley a Aretha Franklin. V 60. rokoch minulého storočia založila R&B skupinu Sweet Inspirations.

Po úspechu s touto skupinou sa vydala na sólovú dráhu. Spievala s viacerými umelcami vrátane Beyoncé, Paula Simona a svojej dcéry Whitney Houston, ktorá zomrela v roku 2012 vo veku 48 rokov.

Cissy Houston získala cenu Grammy za svoj tradičný soulový a gospelový album Face to Face v roku 1997 a v nasledujúcom roku opäť za album He Leadeth Me.

Viac k témam: Americká speváčka, Úmrtie
Zdroj: SITA.sk – Zomrela legendárna speváčka Cissy Houston, bola dvojnásobnou držiteľkou ceny Grammy © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Hudba