Nápis na reštaurácii v rakúskom Bad Ischli vyvolal rozruch

Nápis na reštaurácii v rakúskom Bad Ischli vyvolal rozruch

Pamätáte si ešte na nedávne časy, keď sa v niektorých reštauráciách objavili nápisy ako „moslimom vstup zakázaný“?

Tento trend bol obzvlášť výrazný po tom, čo sa Európou prehnala vlna teroristických útokov od Paríža cez Brusel, Barcelonu až po Berlín.

Väčšina prevádzkovateľov týchto reštaurácií bola čoskoro zažalovaná a potrestaná, len aby boli prijaté zákony na boj proti takzvanej „islamofóbii“.

Trestaní teda už neboli len autori takýchto nápisov, ale aj rôzne vyhlásenia na sociálnych sieťach. Zároveň všetky teroristické útoky oslavovali nielen moslimovia v islamských krajinách, ale aj v Európe. A robili to úplne beztrestne.

V súčasnosti sa zdá, že toto obdobie „uvedomenia si reality“ sa už vracia, najmä v silne islamizovaných krajinách.

V uliciach Nemecka, a nielen v ňom, sme videli davy moslimov s vlajkami teroristických milícií, ktorí pochodovali ulicami európskych miest a kričali „Alláhu akbar“ a sľubovali, že založia kalifát podľa práva šaría.

V týchto krajinách teda teraz nastáva moment uvedomenia si nezvratného: Európa sa mení na kalifát a je len malá šanca tomu zabrániť.

Zdá sa, že práve táto situácia podnietila majiteľa reštaurácie v jednej z najislamizovanejších krajín, aby sa vyjadril…

Vzrušenie v Bad Ischli! Spúšťačom je hostinský známy svojimi vtipnými poznámkami. Jeho text o ľuďoch, ktorí jedia bravčové mäso, je výbušný. A v očiach niektorých zašiel príliš ďaleko vzhľadom na už aj tak napätú politickú atmosféru. Iní s majiteľom reštaurácie súhlasia.

Na nápise pred jeho reštauráciou sa píše: „Ľudia, ktorí jedia bravčové mäso, majú štatisticky menšiu pravdepodobnosť, že vyhodia do vzduchu seba aj ostatných.“

Text je, samozrejme, namierený najmä proti moslimom. Na internete už vznikol veľký rozruch, obrázky sloganu sa rýchlo šíria. Niektorí sa cítia „hlboko sklamaní a napadnutí“, iní ho považujú za „čistý rasizmus“.

zdroj

0Shares
Správy Svet