Po požiari a výbuchu v garáži v Trnave skončili s popáleninami štyria ľudia, prípadom sa zaoberá polícia (foto)

Po požiari a výbuchu v garáži v Trnave skončili s popáleninami štyria ľudia, prípadom sa zaoberá polícia (foto)

24.8.2024 (SITA.sk) –
aktualizované, 24. augusta, 13:19

Po piatkovom požiari a výbuchu v garáži rodinného domu na Botanickej ulici v Trnave transportovali leteckí záchranári dvoch mužov do nemocníc v Bratislave a v Košiciach. V trnavskej nemocnici skončili s popáleninami ďalšie dve osoby.

50-ročný a 20-ročný muž boli zaintubovaní a na umelej pľúcnej ventilácii s popáleninami letecky transportovaní do nemocníc v Bratislave a v Košiciach,“ informovalo Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby. Do Fakultnej nemocnice v Trnave previezli záchranári 56-ročného muža a 86-ročnú ženu.

Zásah hasičov

Na mieste boli prví hasiči, ktorí dostali informáciu o požiari garáže.

Po našom príchode tu boli štyri osoby, všetky vonku a s popáleninami. Poskytli sme im predlekársku pomoc, dvoch z nich brali vrtuľníky leteckej záchrannej služby,“ povedal veliteľ zásahu hasičov Mário Rams.

Hasiči požiar v garáži zlikvidovali a priestory rodinného domu odvetrali. K možným príčinám požiaru sa Mário Rams nechcel vyjadriť, to bude úlohou zistovateľov príčin požiarov z Hasičského a záchranného zboru a expertov polície. Polícia informovala o požiari a výbuchu po použití chemikálií.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie

Prípad si prevzal vyšetrovateľ. Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave, polícia sa naďalej zaoberá prípadom, ktorý sa stal v piatok 23. augusta na jednom z trnavských sídlisk. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví, k prípadu boli prizvaní aj znalci z kriminalisticko-expertízneho ústavu.

Ku skutku malo prísť nesprávnou manipuláciou horľavých látok, ktoré boli použité v uzavretom priestore garáže. Následne došlo k výbuchu a vznieteniu, pri ktorom sa zranila jedna žena a traja muži,“ pripomenula polícia.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Hasiči, Leteckí záchranári, Požiar, Trestné stíhanie, výbuch v garáži, Záchranári
Zdroj: SITA.sk – Po požiari a výbuchu v garáži v Trnave skončili s popáleninami štyria ľudia, prípadom sa zaoberá polícia (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko