Hlas-SD nepodporí konsolidačný balíček, pokiaľ nebudú splnené dve podmienky. Uviedol minister Tomáš

Hlas-SD nepodporí konsolidačný balíček, pokiaľ nebudú splnené dve podmienky. Uviedol minister Tomáš

28.9.2024 (SITA.sk) – Strana Hlas-SD nepodporí konsolidačný balíček, pokiaľ nebudú naplnené jej dve podmienky. Uviedol to minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD) v diskusnej relácii STVR Sobotné dialógy.

Priblížil, že prvou podmienkou je spätné zaradenie zákona o minimálnej mzde na schôdzu parlamentu a druhou dofinancovanie samospráv ešte v tomto roku. Minister avizoval, že o tom bude strana Hlas hovoriť v pondelok 30. septembra na tlačovej besede. „Bez týchto podmienok Hlas nepodporí konsolidáciu,“ zdôraznil Tomáš.

„Ak sa schváli minimálna mzda, v roku 2026 bude na úrovni 920 eur a v roku 2027 už bude atakovať hranicu tisíc eur tak, ako sme to sľúbili. Je to jeden z dvoch hlavných záväzkov v programovom vyhlásení vlády, rovnako ako 13. dôchodok. A preto budeme žiadať a pretláčať, aby sa okrem 13. dôchodku schválila aj minimálna mzda. Tlak na vyššiu minimálnu mzdu tlačí potom aj na vyššie mzdy a toto je naša principiálna vec rovnako ako 13. dôchodok,“ uviedol minister a opätovne zdôraznil, že situácia v koalícii sa nedá nazývať krízou. Kríza podľa neho nastane až vtedy, keď prestanú prechádzať takéto dôležité zákony.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), konsolidácia verejných financií, Konsolidačný balíček, Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, Sobotné dialógy, Trinásty dôchodok
Zdroj: SITA.sk – Hlas-SD nepodporí konsolidačný balíček, pokiaľ nebudú splnené dve podmienky. Uviedol minister Tomáš © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko