Korčok oznámil, že bude zvažovať svoju kandidatúru na post prezidenta

Korčok oznámil, že bude zvažovať svoju kandidatúru na post prezidenta

21.6.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 21. júna, 13:20

Bývalý šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok v stredu oznámil, že bude zvažovať svoju kandidatúru na post prezidenta vo voľbách v roku 2024.

Ako povedal na krátkom brífingu, nepočítal s tým, že prezidentka Zuzana Čaputová už nebude kandidovať. Keďže od jej vyhlásenia ubehlo len niekoľko hodín, nevie sa vyjadriť k tomu, či príjme prezidentskú kandidatúru. Podľa svojich slov potrebuje dostatok času na to, aby dôsledne zvážil všetky aspekty a nevie, kedy sa definitívne rozhodne.

„Som si vedomý toho, že v spoločnosti je dopyt po tom, aby bola zachovaná vysoká miera dôvery voči úradu hlavy štátu. Zdieľam spôsob výkonu mandátu pani prezidentky, to, ako komunikovala a ako reprezentovala Slovenskú republiku,“ dodal Korčok.

Ivan Korčok

…bol od roku 2020 do 13. septembra 2022 ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí, nominovala ho strana Sloboda a Solidarita (SaS). Spolu s ostatnými ministrami za SaS podal demisiu z dôvodu odchodu strany z vlády, vo funkcii ho nahradil Rastislav Káčer. Predtým pôsobil ako štátny tajomník rezortu zahraničia, veľvyslanec Slovenska v USA, bol tiež veľvyslancom v Nemecku, radcom a Chargé d’affaires na veľvyslanectve vo Švajčiarsku. V rokoch 2009 – 2015 bol stálym predstaviteľom Slovenska pri Európskej únii.

Fotogaléria: Ivan Korčok

Viac k témam: Kandidát na prezidenta, Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk – Korčok oznámil, že bude zvažovať svoju kandidatúru na post prezidenta © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko