Lučenec má za sebou víkend plný zábavy a športu, Kaufland tu otvoril štrnásty K Park

Lučenec má za sebou víkend plný zábavy a športu, Kaufland tu otvoril štrnásty K Park

22.4.2024 (SITA.sk) – Ďalšie slovenské mesto získalo moderný športovo-oddychový areál s lezeckou stenou, streetbalovým ihriskom či plochou pre skateboardistov. Na jeho otváraní nechýbali tínedžeri, ktorí z klasických ihrísk už dávno vyrástli. Známy reťazec totiž vie, že pohyb na čerstvom vzduchu je skvelý spôsob, ako tráviť svoj voľný čas, a to v každom veku.

Desiatky Lučenčanov v piatok 19. apríla neostali sedieť doma, naopak, na vlastnej koži otestovali nové multifunkčné ihrisko K Park. Hrala im pri tom dobrá hudba, o ktorú sa postarali známi hudobníci Vec a Tono S. Ako skupina Ultrazvuk všetkých prítomných aj spolu s dynamickým DJ Škrupom naladili na tú správnu nôtu. Slávnostným dňom domácich sprevádzal moderátor Pablo a predstavil im moderné „vychytávky“, ktoré si pod dohľadom šikovných športovcov a trénerov mohli priamo na mieste vyskúšať. Viacnásobný majster Slovenska, Európy a sveta vo fitness, Michal Barbier, všetkým športuchtivým divákom predviedol, že cvičiť sa dá aj vonku. Profesionáli na skateboarde či kolobežke zase odhalili svoje tajné triky.

Vďaka spoločnosti Kaufland vzniklo skvelé miesto pre každého, kto má chuť si zatrénovať, prípadne si len tak posedieť s priateľmi na lavičke. „K Parky so sebou prinášajú atraktívny priestor na zábavu, pohyb a športovanie, ktoré patria k zdravému životnému štýlu,“ zdôrazňuje Lucia Vargová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland Slovensko, v.o.s.

Svojím vybavením a konštrukciou sa už na prvý pohľad líšia od klasických hracích plôch, zameriavajú sa totiž predovšetkým na mladú generáciu, ktorá si počas uplynulých rokov až príliš zvykla byť neustále online. „Sme veľmi radi, že vďaka K Parkom deti a tínedžeri aspoň na chvíľu vymenia televízor, počítačové hry a mobily za pohyb, ktorý prospieva ich fyzickému aj mentálnemu zdraviu. Stretávajú sa tu s kamarátmi a trávia svoj voľný čas v skutočnom svete,“ dodáva Lucia Vargová. Lezeckú stenu, pingpongový stôl, streetbalové ihrisko, workoutovú zónu pod holým nebom, lavičky s upraveným trávnikom, ale aj špeciálne plochy, na ktorých sa dá jazdiť na skateboarde a kolobežke, to všetko nájdete v areáli novootvoreného ihriska v Lučenci.

O tom, že Kaufland svoj štrnásty K Park otvorí práve tu, rozhodlo verejné hlasovanie. „Osobne som rád, keď sa v meste otvárajú športoviská pre všetkých občanov, ktoré slúžia nielen ako športová, ale aj oddychová zóna. K Park sa nachádza v blízkosti internátu a škôl, budem rád, keď bude od rána do večera využívaný. Ďakujem všetkým, ktorí prispeli k tomu, aby sa tento projekt mohol zrealizovať v našom meste. Realizátorovi ďakujem za peknú stavbu a prajem tejto oddychovo-športovej zóne, aby bola medzi všetkými obľúbená,“ hovorí viceprimátor mesta Lučenec, Mgr. Pavol Baculík.

Na ďalšie K Parky sa v roku 2024 môžu tešiť obyvatelia Levíc, Šale, Veľkého Krtíša, Brezna, Michaloviec, a tiež mestských častí Bratislava – Dúbravka a Košice – Dargovských hrdinov. Kaufland plánuje vo svojom úspešnom projekte pokračovať aj naďalej, už čoskoro spustí verejné hlasovanie v štvrtom ročníku súťaže o sedem K Parkov po celom Slovensku. Viac informácií nájdete na www.kauflandpark.sk

Informačný servis

Viac k témam: K Park, PR
Zdroj: SITA.sk – Lučenec má za sebou víkend plný zábavy a športu, Kaufland tu otvoril štrnásty K Park © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko