Na Oravu poputujú dva milióny eur, časť z nich pôjde na zriadenie doplnkovej detskej pohotovosti

Na Oravu poputujú dva milióny eur, časť z nich pôjde na zriadenie doplnkovej detskej pohotovosti

3.7.2024 (SITA.sk) – Štát poskytne sumu 1 654 000 eur na projekty obcí a miest okresov Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín, a iných právnických osôb. Rozhodla o tom vláda na svojom stredajšom výjazdovom rokovaní.

Takisto vyčlenili čiastku 200-tisíc eur pre príspevkovú organizáciu Oravská poliklinika Námestovo za účelom pokrytia osobných výdavkov na personál a prevádzkových nákladov na zriadenie doplnkového bodu ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast.

Financie tiež získa projekt rozšírenia cyklotrás oblastnej organizácie cestovného ruchu Klaster Orava v rámci projektu „Cyklotrasa okolo Oravskej Priehrady“, konkrétne vo výške 150-tisíc eur.

„Bude nevyhnutné analyzovať stav siete stredných škôl a optimalizovať sieť škôl v Žilinskom samosprávnom kraji s cieľom zvýšenia potenciálu spolupráce so zamestnávateľmi v duálnom vzdelávaní a vytvárania efektívnejších klastrov škôl, ktoré budú silnejšími partnermi pre firmy a vysoké školy a budú rýchlejšie a efektívnejšie reagovať na zmeny a výzvy v oblasti stredného školstva,“ konštatuje sa vo vládnom materiáli.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Finančné prostriedky, Orava, Výjazdové rokovanie vlády, ŽSK Žilinský samosprávny kraj
Zdroj: SITA.sk – Na Oravu poputujú dva milióny eur, časť z nich pôjde na zriadenie doplnkovej detskej pohotovosti © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko