Na diaľnicu D2 v smere z Bratislavy sa zrazil nákladiak s autobusom (foto)

Na diaľnicu D2 v smere z Bratislavy sa zrazil nákladiak s autobusom (foto)

15.5.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 15. mája, 14:19 

Pondelková dopravná nehoda autobusu a nákladného auta, ktorá sa stala na diaľnici D2 v smere do Kútov, si vyžiadala jednu obeť a 55 zranených. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Zrážka autobusu s kamiónom na diaľnici D2 (fotografie)

Nehoda sa stala na úrovni odpočívadla Závod (15 – 15,5 kilometer) a na mieste zasahuje viac ako 30 hasičov z Malaciek a z Bratislavy, ktorí v spolupráci s odťahovou službou sprejazdňujú komunikáciu. Osoby s ľahšími zraneniami sa nachádzajú v evakuačnom autobuse HaZZ a v stane Záchrannej brigády HaZZ v Malackách. Na mieste sa nachádza aj prezident HaZZ. Psychológovia HaZZ poskytujú krízovú intervenciu.

Nový minister zdravotníctva Michal Palkovič spolu s vedením rezortu vyjadril ľútosť nad tragickou dopravnou nehodou.  „Bol som ubezpečený zo strany operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (ZZS), ako aj nemocníc, že všetkým zraneným je poskytovaná okamžitá a kvalitná zdravotná starostlivosť. Urobíme všetko pre záchranu ich životov a zdravia. Je mi veľmi ľúto aj jedného vyhasnutého života, pozostalým vyjadrujem úprimnú sústrasť,“ vyhlásil minister pre médiá.

Viac k témam: Diaľnica D2, Dopravná nehoda
Zdroj: SITA.sk – Na diaľnicu D2 v smere z Bratislavy sa zrazil nákladiak s autobusom (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko