O post predsedu ŠTS sa uchádzajú Králik a sudca Truban, v záver o tom rozhodnem minister Susko

O post predsedu ŠTS sa uchádzajú Králik a sudca Truban, v záver o tom rozhodnem minister Susko

3.7.2024 (SITA.sk) – O post predsedu Špecializovaného trestného súdu sa uchádzajú jeho aktuálny podpredseda Igor Králik a bývalý šéf súdu Michal Truban.

Vyplýva to z informácií zverejnených na internetovej stránke ministerstva spravodlivosti. O tom, kto súd povedie, rozhodne nakoniec minister spravodlivosti Boris Susko.

ŠTS momentálne dočasne vedie práve jeho podpredseda Králik. Doterajší predseda súdu Ján Hrubala v polovici mája po stretnutí s ministrom spravodlivosti Suskom oznámil, že končí vo funkcii. Minister mu totiž oznámil, že si s ním ako s predsedom súdu nevie predstaviť spoluprácu.

„V rámci výkonu štátnej správy súdov by spolupráca mala byť založená na dôvere, a ak neexistuje, je viacero spôsobov ukončenia takejto spolupráce. Jedným z nich je vzdanie sa funkcie predsedu súdu a takýto krok som učinil,“ vyhlásil Hrubala. Suskovi sa konkrétne nepáčil postup Hrubalu v disciplinárnom konaní voči sudcovi Michalovi Trubanovi.

Viac k témam: Justícia, Minister spravodlivosti SR, nový predseda, Súdy
Zdroj: SITA.sk – O post predsedu ŠTS sa uchádzajú Králik a sudca Truban, v záver o tom rozhodnem minister Susko © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko