Obhajcovia sa nevedia dostať k Haščákovmu spisu z kauzy Gorila. Vyšetrovateľka ich poslala domov, tvrdí jeho advokát

Obhajcovia sa nevedia dostať k Haščákovmu spisu z kauzy Gorila. Vyšetrovateľka ich poslala domov, tvrdí jeho advokát

9.12.2022 (Webnoviny.sk) – Oboznamovanie obhajoby s vyšetrovacím spisom v kauze známej ako Gorila sa malo začať vo štvrtok 8. decembra, vyšetrovateľka však k nemu nepustila zamestnancov z advokátskej kancelárie zastupujúcej podnikateľa Jaroslava Haščáka.

Ako ďalej v tlačovej správe informoval jeho obhajca Martin Škubla, koncipienti mali v úmysle skopírovať spis, ktorý obsahuje takmer 200 zväzkov. Vyšetrovateľka však podľa Škublu zamestnancov advokátskej kancelárie poslala domov s odôvodnením, že na procesnom úkone pri vyšetrovaní obzvlášť závažného zločinu sa môže zúčastniť len advokát.

„Ak si so sebou advokát privedie asistenta, aby mu pri kopírovaní spisu, osobitne tak rozsiahleho, ako je spis Gorila pomohol, je otázkou základnej slušnosti, aby mu polícia vyšla v ústrety a účasť asistentov umožnila. O zachovanie mlčanlivosti sa nik nemusí obávať, práve preto prišli asistovať výlučne zamestnanci advokátskej kancelárie obhajcu, ktorí sú viazaní mlčanlivosťou,“ povedal Škubla. Doplnil, že takýto postup len predĺži dobu, počas ktorej bude obhajoba spis študovať.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila finančníka Jaroslava Haščáka v súvislosti s kauzou Gorila zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Celkovo je vo veci stíhaných sedem osôb, vrátane bývalého ministra hospodárska Jirka Malchárka a bývalej predsedníčky výkonného výboru Fondu národného majetku SR Anny Bubeníkovej.

Viac k témam: Kauza Gorila, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Obhajcovia sa nevedia dostať k Haščákovmu spisu z kauzy Gorila. Vyšetrovateľka ich poslala domov, tvrdí jeho advokát © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko