To, že Šimka zastal aj Smer vypovedá o kvalite jeho práce, tvrdí Remišová a vyzýva na zastavenie chaosu

To, že Šimka zastal aj Smer vypovedá o kvalite jeho práce, tvrdí Remišová a vyzýva na zastavenie chaosu

14.7.2023 (SITA.sk) – Predsedníčka strany Za ľudí a bývalá ministerka Veronika Remišová apeluje na prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby čo najskôr zastavila chaos a rozvrat na ministerstve vnútra. Podľa Remišovej je neprofesionálne zasahovanie ministra vnútra (Ivan Šimko – pozn. SITA) do práce polície a vojna medzi ním a políciou tým, čo Slovensko potrebuje najmenej.

Poriadok by mala urobiť hlava štátu

Šéfka strany Za ľudí tiež vo svojom stanovisku k situácii na ministerstve uviedla, že premiér je v demisii a nemôže odvolávať ministrov, preto by poriadok s ministrom vnútra mala urobiť hlava štátu.

Slovensko potrebuje pokoj a riadne fungovanie bezpečnostných zložiek, a nie chaos a vojny v rámci jedného z najdôležitejších ministerstiev,“ vraví politička. Remišová tiež poznamenala, že to, že sa Šimka zastala strana Smer-sociálna demokracia, vypovedá o kvalite jeho práce i chaose, ktorý vnáša do vedenia rezortu.

Nezávislosť polície

„Vo vedení polície sú absolútni profesionáli, ktorých cieľom je čo najlepšie fungovanie polície. Nezávislosť polície je zároveň jedným z pilierov právneho a demokratického štátu a je preto šokujúce, že v zložitých časoch, ktoré žijeme, je to práve vláda pani prezidentky, ktorá nezávislosť polície ohrozuje. Je v záujme Slovenska, aby dočasne poverený minister vnútra na svojom poste skončil a polícia mohla riadne pracovať,“ myslí si šéfka Za ľudí. Dodala, že polícia nepotrebuje, aby sa do jej práce miešali politici, ktorí tomu nerozumejú.

Viac k témam: Minister vnútra SR, Policajný prezident, Predsedníčka strany Za ľudí, Stanovisko, Výzva
Zdroj: SITA.sk – To, že Šimka zastal aj Smer vypovedá o kvalite jeho práce, tvrdí Remišová a vyzýva na zastavenie chaosu © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko