Slovensko a Európa sú vystavené skúškam, Cyril a Metod nám podľa KDH pripomínajú národné a kresťanské hodnoty

Slovensko a Európa sú vystavené skúškam, Cyril a Metod nám podľa KDH pripomínajú národné a kresťanské hodnoty

5.7.2024 (SITA.sk) – Svätí Cyril a Metod pripomínajú Slovákom národné a kresťanské hodnoty. Uviedli to kresťanskí demokrati v súvislosti so sviatkom svätých Cyrila a Metoda.

Ako povedal predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Milan Majerský, Slovensko a Európa sú vystavené skúškam a tomu, či ustoja zápas o zachovanie národnej a kresťanskej identity.

Zodpovednosť za dedičstvo

„Cítime zodpovednosť za dedičstvo, ktoré nám priniesli svätí Cyril a Metod, preto sa nevzdávajme našich národných i kresťanských hodnôt, na ktorých vznikla aj Európa. Sú základom rešpektovania života ako najvyššej hodnoty a skutočnej slobody človeka, z ktorej pramení aj naša neochvejná ochrana ľudských práv,“ dodal Majerský.

Majerský pripomenul, že pred viac ako tisíc rokmi Cyril a Metod zásadne prispeli k duchovnému a kultúrnemu rozvoju.

Odkaz vierozvestcov má stále čo povedať

„Slováci vďaka nim majú vlastnú identitu a hlas, ktorý má čo povedať celému svetu. Keď budeme vychádzať z úprimného záujmu o rozvoj Slovenska v duchu dedičstva solúnskych bratov, potom budeme rešpektovaní vo svete a naša národná hrdosť bude presvedčivá aj pre ďalšie generácie,“ doplnil predseda KDH s tým, že je to súčasne veľký záväzok aj do budúcnosti. Podľa Majerského má odkaz vierozvestcov má stále čo povedať.

„Slovensko ako križovatka Západnej a Východnej civilizácie tu môže zohrávať oveľa významnejšiu úlohu. Preto verím, že ich duchovné posolstvo umocní aj celonárodná púť v Nitre, na ktorej sa aj ja dnes zúčastním spolu s tisíckami Sloveniek a Slovákov,“ uzavrel Majerský.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Cyrilo-metodská púť v Nitre 2024 (fotografie)

Viac k témam: Sviatok svätého Cyrila a Metoda
Zdroj: SITA.sk – Slovensko a Európa sú vystavené skúškam, Cyril a Metod nám podľa KDH pripomínajú národné a kresťanské hodnoty © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko