Droba chce opäť kandidovať za župana. Sulík ho označil za politika, ktorý dokáže spájať (video)

Droba chce opäť kandidovať za župana. Sulík ho označil za politika, ktorý dokáže spájať (video)

7.2.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 7. februára, 11:42

Juraj Droba (SaS) bude opätovne kandidovať do funkcie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Na pondelkovej tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík.

Drobu označil za významného predstaviteľa SaS a politika, ktorý dokáže spájať, čoho výsledkom je podľa jeho slov fakt, že bratislavská župa funguje.

Droba má za sebou reálne výsledky

„Vie župu dobre spravovať a je to človek, ktorý má za sebou reálne výsledky,“ vyhlásil Sulík a poukázal na zrekonštruované a opravené cesty, modernejšie regionálne školstvo a seriózny prístup k boju s pandémiou napríklad otvorením najväčšieho očkovacieho centra na Slovensku.

Droba začiatkom roka čelil kritike za výpadky autobusových spojov spoločnosti Arriva v kraji. V pondelok vysvetlil, že župa spustila verejné obstarávanie 19 mesiacov pred skončením zmluvy. Tvrdil, že župa bola skôr rukojemníkom, ale konala a doprava sa skonsolidovala. Doplnil, že išlo o spor dvoch súkromných spoločností a kraj sa k problému postavil čelom, aby zabezpečil náhradnú dopravu. „Na našej strane boli domáce úloh dobre spravené,“ vyhlásil.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Bratislavský región mal investičný dlh

O budúcich plánoch Droba okrem iného povedal, že chce pokračovať v práci na obchvatoch Veľkého Grobu, Chorvátskeho Grobu, Pezinku a Senca. Má sa začať stavať areál športu a zdravia v Petržalke. Cyklisticky by sa mali prepojiť mestá Pezinok a Senec a na programe je aj otvorenie cyklomosta cez rieku Moravu medzi obcami Vysoká pri Morave a Marchegg.

Droba uviedol, že sa mu podarilo v Bruseli vybaviť viac peňazí, a to vyše 40 miliónov eur, ktoré sa využijú hlavne na riešenie problémov predškolských zariadení a základných škôl. Úradníci v Bruseli sa totiž pozerali na bratislavský región ako na ultrabohatý, ale ten pritom čelil investičnému dlhu.

Droba informoval, že o jeho podpore na post župana v jesenných voľbách sa naďalej rokuje. Výsledky budú známe po ukončení rozhovorov. Drobu by mal podporiť bratislavský primátor Matúš Vallo a jeho komunálna strana Team Bratislava a zrejme tiež Progresívne Slovensko. Droba pripustil, že rokovať bude aj s hnutím Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Podľa predsedu Sulíka strana čoskoro predstaví aj svojho kandidáta na post nitrianskeho župana.

Viac k témam: Komunálne voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Droba chce opäť kandidovať za župana. Sulík ho označil za politika, ktorý dokáže spájať (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko