Česko zasiahli extrémne búrky, vyžiadali si dva ľudské životy

Česko zasiahli extrémne búrky, vyžiadali si dva ľudské životy

9.7.2021 (Webnoviny.sk) – Búrky sprevádzané silným vetrom a prívalovými dažďami si vo štvrtok v Česku vyžiadali dva ľudské životy. Podľa tamojšej polície neďaleko mesta Písek spadol na auto obetí strom.

Zranili sa aj dve deti

Pri nešťastí sa zranili aj dve deti, ktoré sa v tom čase nachádzali vo vozidle, a previezli ich do nemocnice. Podľa polície mŕtve osoby neboli rodičmi týchto detí.

Na juhozápade krajiny zablokovali železničnú dopravu popadané stromy.

Okolnosti této dopravní nehody jsou tragické. Na místě jsme zjistili, že muž a žena, kteří při nehodě přišli o život, zastavili a nabídli pomoc dětem, které se i s rodiči schovávaly před bouří. Děti nastoupily, rodiče zůstali venku a za pár minut spadl na auto strom?.
— Policie ČR (@PolicieCZ) July 8, 2021

Vydali varovanie pred búrkami

Meteorológovia v priebehu štvrtka vydali varovanie pred extrémnymi búrkami. Tie mali podľa predpovedí zasiahnuť centrálnu časť Česka.

Pred dvomi týždňami zasiahlo juhovýchod krajiny tornádo, pričom zahynulo šesť ľudí a stovky utrpeli zranenia. Vyčíňanie tornáda na Morave napáchalo v siedmich obciach rozsiahle materiálne škody, ktoré vyčíslili na miliardy českých korún.

Viac k témam: burky, Česko, počasie, silné búrky
Zdroj: Webnoviny.sk – Česko zasiahli extrémne búrky, vyžiadali si dva ľudské životy © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet