Harrisová má výborné zdravie a je v stave pôsobiť v úrade prezidentky, uvádza jej lekár

Harrisová má výborné zdravie a je v stave pôsobiť v úrade prezidentky, uvádza jej lekár

12.10.2024 (SITA.sk) – Americká viceprezidentka a demokratická kandidátka Kamala Harrisová má podľa jej lekára výborné zdravie a je v stave pôsobiť v úrade prezidentky. Lekár Joshua Simmons to uviedol v liste zverejnenom v sobotu, v ktorom zhrnul jej zdravotný stav a anamnézu.

Päťdesiatdeväťročná politička má podľa neho zdravý, aktívny životný štýl a „má fyzickú a psychickú odolnosť“ potrebnú na výkon v najvyššej funkcii v krajine.

Harrisovej poradcovia si podľa nemenovaného člena jej kampane od zverejnenia jej zdravotného stavu sľubujú, že ju to postaví do ostrého kontrastu s republikánskym kandidátom na prezidenta Donaldom Trumpom. Ten o svojom zdraví v uplynulých rokoch zverejnil len obmedzené informácie a vyvolal otázky o jeho spôsobilosti byť v úrade.

Sedemdesiatosemročný Trump horlivo spochybňoval zdravie prezidenta Joea Bidena, keď sa usiloval o znovuzvolenie. Po tom, ako Bidena v súboji o Biely dom nahradila Harrisová, sa karta obrátila a viac pozornosti priťahuje Trumpov zdravotný stav.

Viac k témam: Americká viceprezidentka, americké prezidentské voľby
Zdroj: SITA.sk – Harrisová má výborné zdravie a je v stave pôsobiť v úrade prezidentky, uvádza jej lekár © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet