Hasiči zasahujú pri explózii v sklade pyrotechniky, z budovy ostali len obvodové múry (video+foto)

Hasiči zasahujú pri explózii v sklade pyrotechniky, z budovy ostali len obvodové múry (video+foto)

14.6.2024 (SITA.sk) – Stredočeskí hasiči zasahujú v obci Praskolesy pri meste Hořovice v okrese Beroun, kde explodoval sklad pyrotechniky. Na mieste požiaru, ku ktorému vyrazili v piatok popoludní, je vyhlásený druhý stupeň poplachu. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

Hasiči na sociálnej sieti X uviedli, že „na mieste sú jednotky z druhého stupňa a darí sa nám dostávať požiar pod kontrolu, ale zo skladu ostali len obvodové múry„. Neskôr informovali, že situácia sa zlepšuje a oheň sa darí hasiť.

Hovorkyňa polícia Michaela Richterová pre TN.cz uviedla, že pre výbuchy policajti evakuujú osoby z okolitých domov a budov. Na mieste sú všetky záchranné zložky. Podľa Richterovej si však požiar nevyžiadal zranenia.

V současné době době probíhá preventivní pyrotechnický průzkum. Na místě zasahuje celkem 16 profesionálních a 30 dobrovolných hasičů. Máme tu 10 CAS a dva automobilové žebříky. Na místě máme dron. pic.twitter.com/DeL2w4f7Fy
— HZS Středočeského kraje (@HZS_STC) June 14, 2024

Stredočeskí hasiči tiež zasahujú v meste Brandýs nad Labem, kde horí sklad plný kartónov. Na mieste sú aj pražskí hasiči.

Viac k témam: Hasiči, Požiar
Zdroj: SITA.sk – Hasiči zasahujú pri explózii v sklade pyrotechniky, z budovy ostali len obvodové múry (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet