Na účasť v eurovoľbách nabádajú aj futbalové kluby či tenisové turnaje, kampaň bude aj súčasťou finále Ligy majstrov

Na účasť v eurovoľbách nabádajú aj futbalové kluby či tenisové turnaje, kampaň bude aj súčasťou finále Ligy majstrov

31.5.2024 (SITA.sk) – Aj športová scéna chce povzbudiť občanov Európskej únie k tomu, aby odovzdali svoj hlas v blížiacich sa voľbách do Európskeho parlamentu (6. až 9. júna). Ako referuje web europarlamentu, ľudí sa snažia motivovať k účasti vo voľbách futbalisti, viaceré futbalové kluby, tenisové turnaje či paralympionici.

Vyzdvihli dôležitosť eurovolieb

Bayern Mníchov patrí medzi popredné futbalové značky, ktoré prostredníctvom oficiálnych kanálov vyzdvihli dôležitosť eurovolieb. Minulý víkend bol jeden z predvolebných spotov Európskeho parlamentu odvysielaný na šiestich talianskych štadiónoch vďaka spolupráci s tamojšou najvyššou súťažou Serie A.

Eurovoľby osobitne propagovali Atalanta Bergamo, SSC Neapol či AC Miláno, v Nemecku okrem spomenutého Bayernu Mníchov napríklad aj Eintracht Frankfurt. Podobná iniciatíva sa navyše pripravuje aj v rámci sobotňajšieho finále Ligy majstrov medzi nemeckou Borussiou Dortmund a španielskym Realom Madrid.

Do kampane sa zapojili aj popredné futbalistky – Belgičanka Tessy Wullaertová, Anna Johanningová z nemeckej reprezentácie a Fínka Sanni Franssiová.

Turnaj pre mládež

Belgický reprezentant Amadou Onana zasa pred niekoľkými dňami zorganizoval v spolupráci s Európskym parlamentom turnaj v Bruseli pre mládež vo veku 16 až 18 rokov, keďže v Belgicku môžu tento rok prísť k volebným urnám už šestnásťroční voliči. Cieľom bolo povzbudiť ich, aby išli prvýkrát voliť.

Na nedeľňajších atletických pretekoch na 20 kilometrov v Bruseli bežalo 1 300 zamestnancov európskych inštitúcií pod heslom „Beh za Európu„.

Tenisový turnaj WTA vo francúzskom Štrasburgu, ktorý sa konal 18. – 25. mája, vyvesil transparent kampane #využisvojhlas a hostil informačný stánok vo svojich priestoroch. Bronzová talianska paralympijská medailistka v triatlone Veronica Yoková zase mala počas Milánskeho týždňa módy na sebe šatku s hashtagom kampane.

Viac k témam: Liga majstrov, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Na účasť v eurovoľbách nabádajú aj futbalové kluby či tenisové turnaje, kampaň bude aj súčasťou finále Ligy majstrov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet