Ruské útoky počas uplynulého dňa na Ukrajine zabili päť civilistov, zranili niekoľko desiatok ľudí

Ruské útoky počas uplynulého dňa na Ukrajine zabili päť civilistov, zranili niekoľko desiatok ľudí

28.10.2024 (SITA.sk) – Päť ukrajinských civilistov prišlo o život a ďalších 38 vrátane detí utrpelo zranenia počas uplynulého dňa pri ruských útokoch proti Ukrajine. Informuje o tom spravodajský web Kyiv Independent, ktorý cituje pondelkové správy regionálnych úradov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Všetkých päť obetí na životoch civilistov si vyžiadali útoky v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny. Ďalších 13 ľudí vrátane jedného dieťaťa bolo v tomto regióne zranených. Ruské sily sa zamerali na objekty kritickej infraštruktúry, zdravotnícke zariadenie a obytné oblasti, uviedol na komunikačnej platforme Telegram gubernátor oblasti Oleksandr Prokudin.

Najmenej 21 ľudí vrátane piatich detí utrpelo v noci na pondelok zranenia pri ruských útokoch na Charkovskú oblasť na severovýchode Ukrajiny, informovala Štátna záchranárska služba. Ďalší traja civilisti utrpeli zranenia v Záporožskej oblasti a jeden v Doneckej oblasti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2024 (fotografie)

Viac k témam: Chersonská oblasť, civilné obete, rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Ruské útoky počas uplynulého dňa na Ukrajine zabili päť civilistov, zranili niekoľko desiatok ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet