Ruský útok dronmi na Odesu zranil deväť ľudí, medzi nimi aj deti. Mesto hlási tiež škody na infraštruktúre

Ruský útok dronmi na Odesu zranil deväť ľudí, medzi nimi aj deti. Mesto hlási tiež škody na infraštruktúre

23.4.2024 (SITA.sk) – Deväť ľudí vrátane štyroch detí utrpelo zranenia v dôsledku ruského útoku dronmi na mesto Odesa v noci na utorok. Informuje o tom spravodajský web Kyiv Independent, ktorý cituje tamojšieho gubernátora Oleha Kipera.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajinské jednotky protivzdušnej obrany zničili 15 zo 16 dronov Šáhid, ktorými Rusko v noci na utorok zaútočilo, uviedli Vzdušné sily Ukrajiny. Jeden zo zostrelených dronov však spadol na obytnú štvrť Odesy, pričom poškodil domy, obchody a ďalšiu infraštruktúru.

Ruské drony vyštartovali z mysu Čauda na okupovanom polostrove Krym a z územia ruskej Kurskej oblasti, ktorá hraničí s Ukrajinou. Moskva tiež vypálila dve balistické rakety Iskander-M z Belgorodskej oblasti, ktorá leží v juhozápadnej časti Ruska.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v apríli 2024 (fotografie)

Viac k témam: drony Šáhid, Iskander-M, ruské drony, ruské útoky, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ruský útok dronmi na Odesu zranil deväť ľudí, medzi nimi aj deti. Mesto hlási tiež škody na infraštruktúre © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet