Stav pápeža Františka po operácii je celkovo dobrý, všetky jeho audiencie do 18. júna zrušili

Stav pápeža Františka po operácii je celkovo dobrý, všetky jeho audiencie do 18. júna zrušili

8.6.2023 (SITA.sk) – Pápež František je po stredajšej trojhodinovej operácii v „celkovom dobrom stave“, je bdelý a dýcha bez pomoci. Vo štvrtok o tom informovali predstavitelia Vatikánu.

Pontifik sa podrobil operácii brušnej prietrže, počas ktorej bol v celkovej anestézii. Pri zákroku nenastali žiadne komplikácie.

V rímskej nemocnici Gemelli by mal František zostať niekoľko dní. Z preventívnych dôvodov podľa Vatikánu zrušili všetky pápežské audiencie do 18. júna.

Už 86-ročný pápež podľa dostupných informácií trpel „bolestivou a zhoršujúcou sa“ prietržou, ktorá sa mu vytvorila na predchádzajúcej jazve, pravdepodobne po operácii hrubého čreva v roku 2021. Podľa odborníkov je vznik prietrže známou komplikáciou po operácii čriev.

Operáciu naplánovali teraz pravdepodobne z dôvodu, aby mal František dostatok času na zotavenie predtým, ako sa v auguste a septembri vydá na plánované cesty na Svetové dni mládeže v Portugalsku, do Mongolska a do francúzskeho Marseille.

Viac k témam: Operácia
Zdroj: SITA.sk – Stav pápeža Františka po operácii je celkovo dobrý, všetky jeho audiencie do 18. júna zrušili © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet