Ukrajina žiada systémy na obranu proti ruským vzdušným útokom, aby mohla byť úspešná ako Izrael proti Iránu

Ukrajina žiada systémy na obranu proti ruským vzdušným útokom, aby mohla byť úspešná ako Izrael proti Iránu

15.4.2024 (SITA.sk) – Úspech Izraela a jeho spojencov pri zmarení masívneho útoku iránskych rakiet a dronov na izraelské územie ukazuje, čo by Ukrajina mohla dosiahnuť proti ruským vzdušným úderom, ak by mala väčšiu podporu od svojich partnerov, uviedol v pondelok ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba.

Izraelská protivzdušná obrana v nedeľu ráno s pomocou USA a Británie odrazila útok, na ktorý Teherán použil viac ako 300 bezpilotných lietadiel a rakiet, pričom nedošlo k vážnym škodám ani k obetiam.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Kuleba v rozhovore s novinármi v Kyjeve vyzval ukrajinských spojencov, aby „nám dali to, čo potrebujeme, a my urobíme zvyšok práce“.

Rusko minulý týždeň proti Ukrajine použilo takmer 130 samovražedných dronov, viac ako 80 rakiet a takmer 700 riadených leteckých bômb, uviedol v nedeľu na sociálnej platforme X ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a požiadal spojencov, aby Kyjivu poslali viac systémov Patriot.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ukrajina žiada systémy na obranu proti ruským vzdušným útokom, aby mohla byť úspešná ako Izrael proti Iránu © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet