Úrady varujú pred možnými útokmi počas mesiaca LGBT komunity, ohrozené môžu byť rôzne lokality aj podujatia

Úrady varujú pred možnými útokmi počas mesiaca LGBT komunity, ohrozené môžu byť rôzne lokality aj podujatia

18.5.2024 (SITA.sk) – Americké úrady varovali pred pokusmi zahraničných teroristických organizácií o útoky na podujatia počas mesiaca LGBT komunity, ktorý pripadá na jún. Občanov USA v zahraničí upozornili, aby „dbali na zvýšenú opatrnosť“.

Úrady nemenovali konkrétne podujatia

Upozornenia vydali ministerstvo zahraničia, ministerstvo vnútornej bezpečnosti (DHS) aj Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI). Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Úrady nemenovali žiadne konkrétne podujatia ani lokality, DHS a FBI však spomenuli správy od extrémistickej skupiny Islamský štát distribuované vo februári 2023 v angličtine, ktoré obsahovali text proti LGBTQI+ podujatiam a podnikom.

Vízie proti homosexuálom

Americká nezisková skupina Counter Extremism Project poukázala na to, že postoje proti LGBTQ majú islamistickí aj krajne pravicoví extrémisti.

„Nie je žiadnym prekvapením, že neonacisti a džihádisti si často vyjadrujú vzájomný obdiv k svojim spoločným víziám proti homosexuálom,“ skonštatoval riaditeľ organizácie Mark D Wallace.

Viac k témam: LGBT, LGBTQ, LGBTQI+, teroristické organizácie
Zdroj: SITA.sk – Úrady varujú pred možnými útokmi počas mesiaca LGBT komunity, ohrozené môžu byť rôzne lokality aj podujatia © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet