Čelná zrážka Volkswagenu a Škody Fabia pri obci Podkriváň si vyžiadala dve obete (foto)

Čelná zrážka Volkswagenu a Škody Fabia pri obci Podkriváň si vyžiadala dve obete (foto)

10.7.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 10. júla 12:32

Pri obci Podkriváň v okrese Detva sa v nedeľu večer stala tragická dopravná nehoda. Ako informuje banskobystrická polícia na sociálnej sieti Facebook, príčinou bol pravdepodobne mikrospánok jedného z vodičov.

Volkswagen prešiel do protismeru

„Vozidlo VW Passat prešlo do protismeru, kde sa čelne zrazilo s oproti idúcou Škodou Fabia. Následkom nárazu došlo k zraneniu osôb v oboch vozidlách a žiaľ, jedna žena vo veku 62 rokov utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla,“ priblížila polícia.

Ako informovala Zuzana Hopjaková z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE, posádka leteckých záchranárov si do svojej starostlivosti prevzala najťažšie zranenú 61-ročnú ženu, ktorá utrpela vážne poranenie hlavy a hrudníka, pričom jej stav si vyžiadal okamžitú kardiopulmonálnu resuscitáciu.

Dvaja ľahko a dvaja ťažko zranení

Následne bola pacientka preložená na palubu vrtuľníka a na umelej pľúcnej ventilácii bola v kritickom stave odovzdaná do starostlivosti lekárom urgentného príjmu Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici,“ dodala Hopjaková.

Na následky zranení však podľa polície zraneniam po prevoze do nemocnice podľahla. Ďalšie dve osoby utrpeli ťažké zranenia a dve osoby sa zranili ľahko.

„Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie pre usmrtenie, do konania budú pribratí znalci z odboru dopravy a zdravotníctva. Obom vodičom bol odobratý biologický materiál na zistenie prípadnej prítomnosti alkoholu. Presná príčina nehody ako aj ďalšie okolnosti sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodali muži zákona.

Viac k témam: Čelná zrážka, Dopravná nehoda, Tragická dopravná nehoda
Zdroj: SITA.sk – Čelná zrážka Volkswagenu a Škody Fabia pri obci Podkriváň si vyžiadala dve obete (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet