Prihlásiť svoje práce do 12. ročníka medzinárodnej súťaže dizajnu orientovaného na remeslo Kruhy na vode, máte možnosť ešte do 30. júna 2024!

Prihlásiť svoje práce do 12. ročníka medzinárodnej súťaže dizajnu orientovaného na remeslo Kruhy na vode, máte možnosť ešte do 30. júna 2024!

14.6.2024 (SITA.sk) – Ústredie ľudovej umeleckej výroby vyhlasuje súťaž bienálne od roku 2000. Významne tak prispieva k dialógu o tradičných hodnotách, ich uchovávaní, inováciách v súčasnom remesle, úžitkovom umení a dizajne, ako aj pozdvihnutí kultúry výroby úžitkových i dekoratívnych predmetov.

Témy, kategórie a prihláška do aktuálneho ročníka sú zverejnené na webovej stránke: https://sutaz.uluv.sk/

Štatút a súťažné podmienky obsahujú kritériá na prihlásenie i hodnotenie prác a termíny vrátane verejnej prezentácie výsledkov súťaže. Do otvorenej výzvy môžu svoje diela prihlásiť profesionálni dizajnéri, výtvarníci, tradiční výrobcovia umeleckoremeselných produktov, ale aj študenti stredných a vysokých škôl s umeleckým zameraním.

Kruhy na vode sú určené pre jednotlivcov i kolektívy v troch sekciách (sekcia A aj v medzinárodnom rozsahu). Predmetom súťaže je vytvorenie diel úžitkového umenia, dizajnu alebo umeleckého remesla, ktoré voľne interpretujú tradičné ľudové umenie a zároveň rešpektujú trendy a nároky súčasného dizajnu. Akceptované sú predmety z dreva, kovu, textilu, keramiky, zo skla, z prírodných pletív, rohoviny, kože, prípadne ďalších prírodných materiálov, v menšej miere aj alternatívnych materiálov.

Ceny predstavuje finančná odmena 500 eur za 1. miesto, 400 eur za 2. miesto a 300 eur za 3. miesto, diplom a vecný dar vo všetkých sekciách.

Informačný servis

Viac k témam: Kruhy na vode, Súťaž
Zdroj: SITA.sk – Prihlásiť svoje práce do 12. ročníka medzinárodnej súťaže dizajnu orientovaného na remeslo Kruhy na vode, máte možnosť ešte do 30. júna 2024! © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko