Sťahujete sa? Ako na bezpečný a spoľahlivý prevoz nábytku

Sťahujete sa? Ako na bezpečný a spoľahlivý prevoz nábytku

Plánujete sťahovanie alebo len potrebujete previezť predmety atypických rozmerov či veľkej hmotnosti? Zistite, aké základné bezpečnostné opatrenia pri preprave dodržiavať a prečo je lepšie obrátiť sa na prepravnú spoločnosť, ktorá tieto záležitostí vybaví za vás.

Potenciálne riziká pri preprave nábytku

Pri preprave nábytku pri sťahovaní sa môže vyskytnúť niekoľko rizík, ktoré môžu viesť k jeho poškodeniu. To vzniká nielen pri manipulácii s nábytkom (pri nakladaní a vykladaní), ale aj pri preprave, pokiaľ nie je dostatočne zabezpečený a upevnený. Dôvodom znehodnotenia môže byť aj nezodpovedná jazda s vozidlom určeným na prepravu.

Eliminujte riziká využitím prepravnej služby

Aj z tohto dôvodu je častokrát výhodnejšie využiť prepravné služby, ktoré vám zabezpečia komplexný zákaznícky servis – pomoc pri vykladaní, nakladaní a prevoz na dohodnuté miesto, pričom vodiči sú školení, aby jazdili opatrne a dokázali predvídať situácie v cestnej premávke.

 

Využiť môžete rôzne možnosti doručenia, napr. expresnú prepravu. Doba doručenia sa odvíja od viacerých faktorov, ako je vzdialenosť a aktuálna dopravná situácia. Pri medzinárodných zásielkach, napr. ak posielate tovar alebo balík do Čiech, je potrebné počítať s dlhším časom doručenia.

 

Niektoré prepravné spoločnosti ponúkajú aj službu naviac – nábytok si u nich môžete na istý čas uskladniť, napríklad po dobu, kým nebudete mať dokončené bývanie.

Ako chrániť nábytok pri preprave vo vozidle

Perfektne zabalený nábytok v bublinkovej fólii či krabiciach z odolnej niekoľko vrstvovej lepenky ešte nie je zárukou, že tovar dopravíte do cieľa nepoškodený. Tu je niekoľko tipov na základné bezpečnostné prvky:

 

  1. Gurtne, resp. upínacie popruhy – zabezpečia nábytok proti pohybu počas prepravy. Dôležité je správne napnutie, aby bol nábytok bezpečne zafixovaný, no zároveň sa nepoškodil v dôsledku tlaku popruhov.
  2. Zábrany a rozperné tyče – pomáhajú stabilizovať väčšie a vyššie nábytky, ako sú skrine alebo komody.
  3. Protišmykové podložky – zabraňujú kĺzaniu po podlahe nákladného priestoru, hodia sa obzvlášť pri prevoze nábytku na nožičkách.

 

Nemusí v tom byť na vlastnú päsť! Ako rozmýšľate nad sťahovaním, nájdite si spoľahlivého partnera na rýchlu a bezpečnú prepravu.

Titulný obrázok: Pexels.com / RDNE Stock project

0Shares
Zaujímavosti