Odvolací súd zrušil Ruskovi verdikt v kauze Maják nádeje, nebolo dostatočne vykonané dokazovanie

Odvolací súd zrušil Ruskovi verdikt v kauze Maják nádeje, nebolo dostatočne vykonané dokazovanie

9.10.2024 (SITA.sk) – Krajský súd v Bratislave zrušil rozsudok v kauze „Maják nádeje“, v rámci ktorého bol Pavol Rusko uznaný za vinného zo subvenčného podvodu. Ako ďalej informovala televízia Joj, odvolací súd vec vrátil na Mestský súd Bratislava I.

Rozsudok zrušili v celom rozsahu

„Krajský súd v Bratislave na neverejnom zasadnutí o odvolaní obžalovaného rozhodol tak, že napadnutý rozsudok Mestského súdu Bratislava I. zo dňa 23. novembra 2023 zrušil v celom rozsahu a vec vrátil súdu prvého stupňa, aby opätovne konal a rozhodol,“ povedal pre Joj hovorca Bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Televízia pripomína, že ​kauza Maják nádeje sa týka azylového centra pre týrané deti, ktoré dostalo finančné prostriedky z Ústredia práce a od Bratislavského samosprávneho kraja, pričom išlo o sumu 101-tisíc eur. Podľa obžaloby z nich však Rusko zaplatil muzikál Rómeo a Júlia v Prahe.

Nedostatočne vykonané dokazovanie

„My sme už na prvom stupni mali viaceré výhrady k rozsudku a k priebehu konania, veľmi zodpovedne sme pristúpili k dokazovaniu a boli sme sklamaní, že 1. stupeň nevyhodnotil celý rozsah dokazovania a námietok tak, ako sme ich uvádzali, čo v súčasnosti svojím rozhodnutím nahradil Krajský súd v Bratislave,“ povedal pre TV Joj obhajca Pavla Ruska Marek Para.

Doplnil, že dôvodom zrušenia rozsudku je, že odvolací súd zistil nedostatočne vykonané dokazovanie a tiež skonštatoval, že sa súd prvého stupňa nevysporiadal s obhajobou.

Viac k témam: Maják nádeje, monitor, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Odvolací súd zrušil Ruskovi verdikt v kauze Maják nádeje, nebolo dostatočne vykonané dokazovanie © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko