Finančná správa znova dostala výhražný e-mail o bombovej hrozbe

Finančná správa znova dostala výhražný e-mail o bombovej hrozbe

16.10.2024 (SITA.sk) – Finančná správa (FS) SR čelí vyhrážkam bombou. Ako informoval hovorca finančnej správy Daniel Súkup, na ich call centrum dostali v utorok 15. októbra vo večerných hodinách výhražný e-mail o bombovej hrozbe. Správa tvrdila, že v budove finančnej správy sa nachádza bomba, budova ale nebola špecifikovaná. Vyhrážkam čelila FS SR aj pred dvoma týždňami.

„Finančná správa začala krízovú situáciu okamžite riešiť aj v súčinnosti s ozbrojenými zložkami Policajného zboru. Pre možné ohrozenie zamestnancov FS, ako aj klientov a širokej verejnosti, bolo potrebné preveriť všetky priestory,“ uviedol Súkup.

Zdôraznil, že napriek tomu, že doterajšie preverovania prítomnosť bomby nepreukázali, FS SR vníma tieto hrozby vážne a nedovolí si ich podceňovať.

„Nakoľko kontroly objektov pokračujú od nočných hodín aj počas dnešného dňa, prosíme verejnosť a daňové subjekty o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami počas prebiehajúcich kontrol v budovách finančnej správy,“ apeluje hovorca finančnej správy. Doplnil, že v objektoch, ktoré boli skontrolované s negatívnym výsledkom, je prevádzka zabezpečená v štandardnom režime.

Viac k témam: bombová hrozba
Zdroj: SITA.sk – Finančná správa znova dostala výhražný e-mail o bombovej hrozbe © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko