Zdravotný stav premiéra Fica je naďalej veľmi vážny, na operačnej sále bol päť hodín

Zdravotný stav premiéra Fica je naďalej veľmi vážny, na operačnej sále bol päť hodín

16.5.2024 (SITA.sk) – Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je stále veľmi vážny, ale podľa ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD) sa ho podarilo stabilizovať. „V tejto chvíli prebiehajú úkony, ktoré majú smerovať k zlepšeniu zdravotného stavu,“ uviedol na štvrtkovom rannom brífingu pred Fakultnou nemocnicou F. D. Rooseveltova v Banskej Bystrici.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na premiéra Roberta Fica (fotografie)

„Všetci chceme pevne veriť, že sa nám tú situáciu podarí zvládnuť,“ povedal ďalej Kaliňák a zároveň sa poďakoval zdravotníckemu personálu za odvedenú prácu. „Obrovská vďaka všetkým, pretože podali extrémny výkon,“ uviedol.

Riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková povedala, že Fico utrpel mnohopočetné strelné poranenie a na operačnej sále bol päť hodín. „Operovali ho dva operačné tímy, a to chirurgický a traumatologický,“ priblížila. Ako dodala, premiér je hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti a požiadala o rešpektovanie jeho súkromia.

Viac k témam: Premiér Slovenskej republiky, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Zdravotný stav premiéra Fica je naďalej veľmi vážny, na operačnej sále bol päť hodín © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko