Zdravotný stav premiéra Fica je naďalej veľmi vážny, stále nie je mimo ohrozenia života

Zdravotný stav premiéra Fica je naďalej veľmi vážny, stále nie je mimo ohrozenia života

16.5.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 16. mája, 14:22

Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je stále veľmi vážny, ale podľa ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD) sa ho podarilo stabilizovať. „V tejto chvíli prebiehajú úkony, ktoré majú smerovať k zlepšeniu zdravotného stavu,“ uviedol na štvrtkovom rannom brífingu pred Fakultnou nemocnicou F. D. Rooseveltova v Banskej Bystrici.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na premiéra Roberta Fica (fotografie)

Na operačnej sále bol päť hodín

„Všetci chceme pevne veriť, že sa nám tú situáciu podarí zvládnuť,“ povedal ďalej Kaliňák a zároveň sa poďakoval zdravotníckemu personálu za odvedenú prácu. „Obrovská vďaka všetkým, pretože podali extrémny výkon,“ uviedol.

Riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková povedala, že Fico utrpel mnohopočetné strelné poranenie a na operačnej sále bol päť hodín. „Operovali ho dva operačné tímy, a to chirurgický a traumatologický,“ priblížila. Ako dodala, premiér je hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti a požiadala o rešpektovanie jeho súkromia.

Nie je mimo ohrozenia života

Lekárom sa podarilo stabilizovať zdravotný stav predsedu vlády Roberta Fica, naďalej však ešte nie je mimo ohrozenia života. Na tlačovej konferencii to povedal podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

„Nemôžem zatiaľ, bohužiaľ, konštatovať, že vyhrávame alebo, že prognóza je pozitívna,“ povedal Kaliňák s tým, že rozsah zranení Fica spôsobených strelnými ranami je natoľko rozsiahly, že odpoveď jeho organizmu bude ešte veľmi náročná.

„Členovia lekárskeho tímu Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici podávajú extrémne výkony, aby jeho stav stabilizovali a postupovali k pozitívnej prognóze,“ doplnil Kaliňák.

Viac k témam: Premiér Slovenskej republiky, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Zdravotný stav premiéra Fica je naďalej veľmi vážny, stále nie je mimo ohrozenia života © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko