Aké sú najlepšie metódy čistenia striech?

Aké sú najlepšie metódy čistenia striech?

Čistá strecha má viacero výhod než len zlepšenie estetického vzhľadu vášho domu. Údržba strechy podporuje jej dlhú životnosť a zachováva integritu vášho domova. Nahromadenie rias alebo plesní často vedie k zafarbeniu strechy a ak sa nechajú dlhodobo pôsobiť, môžu poškodiť šindle.

To kompromituje kvalitu a celkový stav vašej strechy, čo môže spôsobiť neplatnosť záruky alebo zníženie hodnoty vášho domu. Oprava alebo výmena poškodenej strechy je náročná úloha, preto je dôležité sa o strechu starať, čo zahŕňa aj kroky na jej udržiavanie v čistom a upravenom stave. Tu je na mieste služba zvaná jednoducho čistenie striech. Určite vás zaujíma čistenie striech cena, ktorá sa ako náklad prejaví na záver realizovanej objednávky.

V každej komunite často existuje niekoľko poskytovateľov služieb, ktorí ponúkajú možnosti údržby strechy. Aby sme čo najlepšie slúžili našim klientom a komunitám, ktoré obsluhujeme, náš tím identifikoval niektoré z najúčinnejších techník, ktoré najlepšie odstránia škvrny, plesne, riasy a huby zo strechy.

Vysokotlakové umývanie

Vysokotlakové umývanie je často prvá vec, na ktorú ľudia myslia, keď ide o čistenie strechy. Hoci je to nákladovo a časovo efektívne, funguje to len na určitých typoch striech. Vysokotlakové umývanie je výborné pre kovové alebo škridlové strechy. Avšak, tlak môže spôsobiť trvalé poškodenie šindľových striech. Navyše, niekedy samotný tlak nestačí na odstránenie koreňových systémov rias.

Čistenie strechy chlórovým bielidlom

Čistenie strechy chlórovým bielidlom dokáže účinne odstrániť škvrny na vašej streche. Používa sa chlórové bielidlo a hydroxid sodný zmiešané s inými chemikáliami, ako je trisodný fosfát. Proces tohto typu čistenia je jednoduchý – chemikálie sa aplikujú na poškodenú oblasť, nechajú sa zaschnúť a následne sa aplikujú druhýkrát. V priebehu mesiacov po ošetrení tieto chemikálie spolupracujú na zosvetlení a odstránení aj najodolnejších škvŕn, machu a lišajníkov.

Táto metóda je cenovo dostupnejšia ako iné, ale majitelia domov by mali pristupovať k tomuto čisteniu s náležitou opatrnosťou. Pretože silné chemikálie môžu mať trvalé účinky na životné prostredie a riešenie môže obísť systémy na zachytávanie odtoku, vždy existuje riziko, že tento proces môže poškodiť okrasné rastliny alebo znečistiť vodné toky. Okrem toho môžu drsné zápachy použitých chemikálií poškodiť ľudí, domáce zvieratá a voľne žijúce zvieratá v danej oblasti. Spolupráca s profesionálmi a overenými spoločnosťami pri tomto procese umožňuje majiteľom domov mať žiarivo čistú strechu a zároveň udržať bezpečné životné prostredie okolo domu.

Ekologické, nízkotlakové umývanie

Chemicky neinvazívne metódy čistenia striech s nízkym tlakom sú ďalšou možnosťou pre majiteľov domov, ktorá je šetrná k vášmu domovu aj planéte. Vyhýbaním sa chlórovému bielidlu, fosfátom a vysokotlakovému umývaniu tento proces odstráni škvrny zo strechy bez opotrebovania a zaručuje bezpečnosť pre vás aj životné prostredie okolo vášho domova. Táto jemná čistiaca metóda chráni aj vašu záhradu a šindle, preto je vhodná pre staršie strechy alebo domy nachádzajúce sa v husto zalesnených oblastiach.

Kontaktujte náš tím

Čistá strecha robí zázraky pre vzhľad, zdravie a hodnotu vášho domova, ako aj pre vaše náklady na energiu. Ak vaša strecha potrebuje starostlivosť, Jetwash.sk je tu, aby vám pomohol. Náš tím má bohaté skúsenosti s poskytovaním vynikajúcich čistiacich a umývacích služieb pre šindľové, kovové a bridlicové strechy. Kontaktujte nás ešte dnes pre bezplatnú konzultáciu – sme tu, aby sme vám pomohli vrátiť vašu strechu do pôvodného, bezchybného stavu.

Zdroj foto: Unsplash

0Shares
Blog