Porucha riadiacej jednotky motora nemusí byť katastrofou

Porucha riadiacej jednotky motora nemusí byť katastrofou

Ako rôzne iné veci aj automobily sa neustále vyvíjajú. Keby vedľa seba postavíte nejaké moderné auto a napríklad jedno 30 rokov staré, zoznam rozdielov by bol zrejme dlhší ako zoznam toho, čo majú tieto autá podobné.

 

Moderné automobily sú plné elektroniky a rôznych riadiacich jednotiek

 

Jedným z rozdielov, ktoré sa často spomínajú, je veľké množstvo elektroniky, ktorá je príznačná pre  moderné automobily. Niekomu sa páčia výhody, ktoré to prináša, iní zase kritizujú potenciálne kazové súčiastky, napríklad všemožné riadiace jednotky, či už ide o riadiacu jednotku motora, alebo riadiacu jednotku ABS, prípadne ESP. Aj ich poruchy sa však dajú vyriešiť jednoduchšie a lacnejšie, než len „bezhlavou“ výmenou.

 

Pozrime sa napríklad na „mozog“ každého súčasného motora a teda riadiacu jednotku motora (ECU). Tá spracúva rôzne signály z motora, ktoré vyhodnocuje a podľa nich riadi vstrekovanie paliva, nastavenie zapaľovania, reguláciu otáčok a plniaceho tlaku, lambda reguláciu, či kontrolu emisií.

 

Prehrať softvér a dáta z poškodenej ECU je jednoduchšie a menej nákladné

 

Obzvlášť staršie ECU trpeli nedokonalosťami pri výrobe, respektíve nevhodnosťou použitých materiálov a problémy dokázalo spôsobiť aj vysoké nabíjacie napätie z alternátora. Medzi príčiny poškodenia riadiacej jednotky motora patrí aj skrat, či problémy so zapaľovaním.

 

Často sa stáva, že daná riadiaca jednotka motora sa už nedá použiť. Avšak dáta z nej často áno! V dobrom servise dokážu z poškodenej riadiacej jednotky vytiahnuť softvér a dáta a prehrať ich do inej, typovo zhodnej. Na jednej strane vám to uľahčí zháňanie novej riadiacej jednotky motora, keďže nemusíte zháňať navlas rovnakú ECU s rovnakým softvérom a dátami a taktiež vám to ušetrí nemalú sumu za servis.

 

Zdroj obrázka:

 

Autor: BLKstudio / Shutterstock.com

0Shares
Automobilový priemyseľ