Ako ušetriť na povinnom zmluvnom poistení auta?

Ako ušetriť na povinnom zmluvnom poistení auta?

Aj keď kúpa a prevádzka osobného auta rozhodne nie je lacnou záležitosťou, ten komfort a ďalšie výhody, ktoré vlastníctvo auta prináša, je veľkým lákadlom, za ktoré sme ochotní platiť. Ale to neznamená, že žiadneho človeka nepoteší, keď môže ušetriť na niečom, čo sa týka jeho auta.

Povinnosť, ktorú si treba plniť. Ale nemusíte kvôli tomu platiť zbytočne veľa

 

Jednou z vecí, za ktoré každý majiteľ vozidla pravidelne platí a týmto platbám sa nevyhne, je povinné zmluvné poistenie (PZP). „Povinné“ sa nevolá pre nič za nič. Za jazdu bez platného PZP hrozí pokuta až do výšky 3 319,39 €. A to nie je to najhoršie.

Ak bez PZP spôsobíte dopravnú nehodu, budete musieť platiť všetky škody na majetku a na zdraví, ktoré pri tejto nehode spôsobíte. A to ľahko môže byť suma výrazne vyššia ako pokuta. PZP je teda na to, aby ste boli chránený vy ako vodič vozidla. To je skutočnosť, ktorú si veľa ľudí neuvedomuje.

To však neznamená, že na PZP sa nedá ušetriť. Na trhu je v tomto smere viacero produktov od množstva poisťovní a cenové rozdiely sú často väčšie ako si možno myslíte. Ako si teda vybrať najvýhodnejšie PZP? Logika hovorí, že by ste si mali spraviť svoje vlastné PZP porovnanie.

Najrýchlejšie sa k najvýhodnejšiemu PZP dopracujete vďaka PZP kalkulačke

 

Porovnávať ponuky jednotlivých poisťovní na ich vlastných weboch však môže byť pracné. Museli by ste dookola vypĺňať údaje pre výpočet PZP. A ani o prehľadnosti porovnania nemôžeme v takomto prípade hovoriť.

Oveľa praktickejšie je využiť PZP kalkulačku. Do nej zadáte potrebné údaje len raz a PZP kalkulačka vám zobrazí ponuky všetkých poisťovní prehľadne zoradené. Ihneď tak uvidíte, ktorá poisťovňa ponúka najlacnejšie PZP, prípadne si budete môcť ponuky detailnejšie porovnať, aby ste videli, v čom sa odlišujú a mohli si tak vybrať povinné zmluvné poistenie, ktoré vám bude najviac vyhovovať.

 

Zdroj obrázka:

Autor: CrizzyStudio / Shutterstock.com

0Shares
Automobilový priemyseľ